Nadýchané kynuté knedlíky jsou tou nejúžasnější přílohou. Zkuste je třeba s naší čtenářkou Kristýnou Buksovou a jejím gulášem bez míchání. Kynuté knedlíky servírujte i k jiným oblíbeným českým omáčkám, pečenému masu nebo je zalijte vejcem a připravte na večeři knedlíky s vajíčkem. A pokud z jejich přípravy máte respekt, my vás v receptu povedeme krok za krokem, že se brzy stanete mistry v přípravě kynutých knedlíků.
Suroviny
Postup
Mléko oslaďte a vlijte do mísy, nadrobte droždí, posypte dvěma lžícemi mouky, zamíchejte a nechte v teple pod utěrkou vzejít kvásek.
Pak do něj vmíchejte vejce, sůl a postupně přisypte obě mouky, aby vzniklo tužší vláčné těsto (možná nespotřebujete všechnu mouku).
Těsto poprašte moukou a nechte hodinu kynout přikryté utěrkou.
Do těsta zapracujte houstičky, rozdělte ho na 3–4 díly a vytvarujte šišky.
Nechte je 15 minut stát na pomoučněném válu a pak je vařte na pařáku 14 minut bez obracení.
Uvařené knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte nití na plátky.
NĚCO NAVÍC
Knedlíky můžete zamrazit. Ohřívejte je v páře.
Video převzato z TopRecepty.cz
Komentáře
In reply to Nemůžu si vybavit, ze… by borka182
Dobrý den,
údaj doplněn, děkujeme za upozornění. Pracujeme na tom, aby byl zase všude. Klidně napište, kdybyste potřebovala doplnit některý přednostně :-).
Přejeme krásný den, redakce Apetitu