0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohový koláč s ostružinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 207
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2689 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 320 g
Tuky 134 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální tvarohový koláč je šťavnatý a zároveň lehký. Hrst mražených malin, ostružin nebo borůvek, které jsou v obchodech běžně k mání, mu jedině prospěje...

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 170 g
máslo 125 g
tvaroh 125 g
krupicový cukr 125 g
ostružiny hrst
vejce 2 ks
žloutky, bílky zvlášť
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vanilkový cukr 0.5 bal
mléko 2 PL
citronová kůra
z půlky citronu
máslo
na vymazání formy
strouhanka
na vymazání formy
moučkový cukr
na poprášení ovoce

Postup

1
Změklé máslo utřete s cukrem a postupně po jednom přidejte žloutky.
2
Do směsi vetřete tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru. Zřeďte vlažným mlékem a opatrně promíchejte.
3
Do čisté mísy prosijte mouku s kypřicím práškem. Nasypte k základu těsta a důkladně promíchejte.
4
Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
5
Bílky ušlehejte do tuha a opatrně vetřete do těsta.
6
Těsto přeneste do vymazané a strouhankou vysypané formy o průměru 23 cm a poklaďte ovocem, poprášeným trochou mouky (v těstě nepropadne).
7
Pečte asi 30 minut. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
  • Doba pečení je individuální – záleží na výkonnosti trouby
  • Koláč je skvělý i s mandlemi nebo rozinkami, hodinu předem namočenými v alkoholu či v aromatickém čaji.
  • Mražené ovoce nabízí řada značek, například Agrimex nebo Ardo. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Dnes som ho vyskusala. Odporucam pridat viac tvarohu, 250 g a treba min. 1 dc - 1,5 dc mlieka, pretoze inak je cesto prilis huste. Kolac je lahucky a chuti vynikajuco. Ocenila cela rodina.

Anonym

Tento koláč je opravdu bomba!! Sklidil úspěch u všech členů rodiny, jen do něj dávám tvaroh celý! Výborná varianta je upéct zvlášť korpus a pak ozdobit čerstvím ovocem a přelít dort.želé!!! :)

Anonym

KOláč je skutečný lehký a svěží. Výborně se hodí na léto....

Anonym

Výborný koláč, na který lze použít téměř jakékoli ovoce-zkoušela jsem s višněmi, třešněmi, malinami a ostružinami a vždycky byl výborný. Citronová kůra dodá svěží a zajímavou chuť

Anonym

Tento kolac je u nas hitovka. Robim ho 3 mesiace 2x do tyzdna. Naposledy som pridala cerstve broskyne. Je lahodny a neskutocne dobry. Snazim sa ho upiect v noci, aby bol na ranajky, ale do rana malokedy ostane... Kto ho este neskusal, vrelo odporucam.

Anonym

Koláč byl dobrý, lehounký, dala jsem celý tvaroh a formu vysypala kokosem.

Anonym

Vyzkoušela jsem jej s borůvkami a byl výborný! Za chvíli budu péct znova, s třešněmi a rybízem - trochu se té kombinace ovoce bojím, ale snad to bude jedlé:-)

Anonym

vynikající koláč, dnes ho dělám s ostružinami

Anonym

Vyzkoušejte ho, je za chvíli hovotý a ještě dříve snědený!Já ho dělala s malinami.

Obchod Apetit