Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s bílou čokoládou a borůvkami

Cheesecake s bílou čokoládou a borůvkami

4.2/5 Počet hodnocení: 290
Do hodiny Snadné 8-10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5800 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 418 g
Tuky 433 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zaručujeme, že po téhle elegantní verzi americké klasiky se hned zapráší. Cheesecake s bílou čokoládou a borůvkami musíte zkusit.

Suroviny

sušenky 150 g
100–150 g, máslové
rozpuštěné
plnotučný, lze nahradit žervé
Na borůvkovou omáčku
i mražené
přírodní

Postup

1

Sušenky nalámejte do nádoby robota a rozmixujte na drobky. Komínkem ve víku nádoby vlijte máslo a znovu promixujte.

2

Dortovou formu s odnímatelným dnem o průměru 20 cm vyložte kolečkem pečicího papíru a přeneste na něj vláčnou hmotu z drobků. Obrácenou lžící ji rozetřete a uhlaďte do stejnoměrné výšky. Formu dejte do chladničky až do doby, kdy začnete chystat náplň.

3

Tvaroh vložte do cedníku vyloženého čistou utěrkou, povrch zakryjte cípy utěrky a zatižte čistým kamenem nebo konzervou. Zavěste nad nádobu nebo dřez a nechte odkapat přebytečnou vodu – asi za půl hodiny prokape, nebo se vsákne do utěrky.

4

Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte do ohnivzdorné mísy. Postavte ji na hrnec s mírně vroucí vodou a nechte čokoládu rozpustit. Dvakrát třikrát zamíchejte a pak ji nechte trochu vychladnout.

5

Smetanu, tvaroh a mascarpone krátce prošlehejte v misce. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka. Vlijte na sušenkový základ a dejte do chladničky aspoň na tři hodiny (nejlépe přes noc) ztuhnout.

6

Zatímco se cheesecake chladí, připravte si omáčku. Polovinu borůvek rozmixujte s cukrem a citronovou šťávou a pak protřete sítem, aby směs byla hladká.

7

Před podáváním odepněte stěny formy, cheesecake sejměte ze dna a nakrájejte na řezy. Podávejte přelité borůvkovou omáčkou a ozdobené zbylými borůvkami.

Jak na tmavou verzi z obálky
Postupujte úplně stejně, jen bílou čokoládu nahraďte tmavou. Cheesecake na závěr polijte čokoládovou omáčkou – zahřejte k varu 140 ml smetany ke šlehání a rozpusťte v ní 100 g tmavé čokolády. Nechte ji zchladnout a pak polijte koláč. Ozdobte borůvkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

07.05.2008 21:31
Čistě bílá verze mi také přišla přesládlá. Proto tento báječný dort dělám na poloviny, takže polovinu krému (spodní vrstvu) míchám s hořkou čokoládou- nejllépe 75% kakaa, a druhou polovinu s bílou čokoládou. Jinak je to báječný recept s nímž neustále slavím úspěchy!
03.05.2008 23:05
je moc dobrý, akorát jsem dala jen polovinu čokolády a i tak byl hodně sladký a na korpus jsem použila víc sušenek, cca 200g a víc másla
03.05.2008 23:07
Místo borůvek jsem použila jahody, v době, kdy jsem ho dělala, neměly ještě moc chuť a byly spíš kyselé, ale díky náplni, která je dost sladká, se chuť krásně vyrovnala :-)
04.09.2007 21:10
Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.13
22.07.2007 17:34
Dort je výjimečný, jen musím použít alespoň 200g sušenek..
21.06.2007 09:29
Tento dort je neuvěřitelně jednoduchý. Hodí se pro začátečníky! A chuťově je vynikající. Lze, ale ubrat čokolády. Je pak méně sladký....
20.05.2007 20:47
Dort byl moc dobrý,jen jsem použila jen 350 g čokolády aby to nebylo tak sladké. Sušenkový základ jsem udělala z bebe maslových plus tmavých karamelizovaných sušenek a potom jsem ho chvíli zapekla v troubě. Navrch celého dortu jsem dala rozvařené jahody které jsem zahustila jahodovým pudinkem rozmichaným ve studené vodě a dochutila citronovou štávou kůrou a vanilkovým cukrem,do tohohle jsem vmáčkla čerstvé jahody a celé to pokapala čokoladou na varení rozpuštěnou s trochou smetany na šlehaní co mi zbyla z dortu a pak ještě na chvíli do ledničky.
08.05.2007 17:17
Dělala jsem verzi tmavou, místo tmavé mléčné čokolády jsem dala hořkou. Výsledek nebyl tak šíleně sladký a všem moc chutnalo.
02.04.2007 18:30
"toto je najlepsi cheesecake aky som kedy jedla"....tak tuto vetu som pocula asi 1000x ked som tento cheesecake urobila kolegyni na oslavu narodenin....dakujem za skvely recept vdaka ktoremu som potesila vela ludi
21.02.2007 18:21
Pro naši rodinu byl příliš sladký. Jinak ale chutná výborně.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč