0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 193 g
Tuky 95 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutný i bez majonézy!

Suroviny

brambory 1 kg
salátové
olivový olej 3 PL
losos 200 g
bez kůže
citronová štáva
na pokapání
200 g
listový špenát
česnek 2 stroužek
na plátky
sůl
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20 minut. Slijte je, nechte trochu vychladnout a ještě teplé nakrájejte na čtvrtiny a ty dejte do mísy.

2 V pánvi na 2 lžících oleje opékejte česnek asi půl minuty, měl by jen zlehka zežloutnout, nesmí zhnědnout, jinak bude hořký! Potom přidejte omytý špenát
a nechte ho zavadnout. Stáhněte z ohně a špenát pokrájejte na nudličky. Přidejte ho k bramborám.

3 Prošlehejte suroviny na zálivku a vmíchejte ji do brambor a špenátu.

4 Na zbývající lžíci oleje opečte lososa a pak ho pokrájejte na kousky. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a opatrně vmíchejte do připraveného salátu.

 

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč