0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami

Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sypaný koláč s tvarohem a rozinkami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 128
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4307 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 778 g
Tuky 71 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tenhle koláč je nebe pro všechny milovníky tvarohu a rozinek. A jeho příprava je tak snadná!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 2.5 hrnku
krupicový cukr 0.75 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
máslo 1 kostka
250 g, vychlazené a nakrájené na co nejtenčí plátky
NA NÁPLŇ
tvaroh 3 ks
měkké, tučné, ve vaničce
vejce 4 ks
velikosti L
krupicový cukr 0.5 hrnku
až 1 hrnek, podle chuti
vanilkový cukr 2 PL
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
mléko 1 hrnek
až 2 hrnky, podle hustoty tvarohu
rozinky 100 g
propláchnuté

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C.

2

Na náplň prošlehejte tvaroh, vejce, krupicový cukr (množství záleží na vaší chuti), vanilkový cukr, citronovou kůru a tolik mléka, aby byl tvaroh jemný a řidší konzistence. Nakonec vmíchejte rozinky.

3

V jiné míse smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek a tuto směs rozdělte na 2 poloviny.

4

Plech o rozměrech 25 x 30 cm poklaďte polovinou plátků másla a rovnoměrně posypte polovinou sypké směsi. Na tu nalijte tvarohovou náplň, rozetřete a posypte druhou částí směsi. Povrch poklaďte zbylým máslem a pečte asi 40 minut dozlatova.

Poznámka: V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.

NĚCO NAVÍC
Koláč můžete upéct i na větším plechu (např. o rozměrech 30 x 40 cm). Vrstva těsta i náplně bude trochu nižší, doba pečení se lehce zkrátí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit