Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Čočkový salát se zeleninou ve sklenici
ZDROJ: Mariana Medvedeva, Unsplash
sdílet:

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad.

Tento chytrý způsob přípravy jídla si zamilujete. Oběd do sklenice připravíte velmi rychle a vzít si ho můžete kamkoliv, nejen do práce. Dá se jíst kdekoliv, klidně i na výšlapu v horách. Jídlo ve sklenici se snadno přenáší a s dobře těsnící zavařovačkou se nemusíte bát, že váš oběd skončí v batohu dřív, než dostanete hlad.

1. Pro vegetariány: Hráškový kuskus

Využijte toho, že kuskus není potřeba vařit – stačí ho jen smíchat s horkou tekutinou, přiklopit a počkat cca 10 minut, až nabobtná. Jeho drobná zrnka snadno vsáknou chutě i vůně, náš recept vám nabízíme jako odrazový můstek k dalším nápadům.

  • Se zálivkou budou ladit třeba také sušená rajčata, oregano, olivy a mozzarella.

2. Efektní streetfood: Burrito ve skle

V receptu na vrstvenou mexickou dobrotu používáme mleté hovězí maso, místo něj ale můžete klidně použít okořeněné a krátce orestované kuřecí nudličky.

  • Ke sklenici si nezapomeňte přibalit pšeničnou tortillu, do které pak ohřátou směs se zálivkou zabalíte.

3. Desítky obměn: Salát ve skle na mexický způsob

Pro skvělý salát ze sklenice stačí dodržet dvě pravidla. Při vrstvení patří těžké a mokré suroviny dolů, ty lehké a křehké, jako jsou salátové listy, nahoru. Zálivku vždy připravte do skleničky stranou. V práci vše zalijte a promíchejte.

  • Aby vás salát opravdu zasytil, měl by obsahovat i nějakou sytivou složku. My jsme použili fazole a grilované kuře.
  • Hodí se do něj také různá natrhaná či nakrájená pečená masa, kvalitní šunka, tuňák z konzervy nebo předvařené krevety.
  • Velký podíl bílkovin obsahují také vařená vejce, strouhaný sýr typu čedar či gouda nebo rozdrobený balkánský sýr.
  • Velmi chutné jsou místo fazolí také cizrna či čočka (vařené nebo z konzervy).

4. Těstoviny ze sklenice: Sedmivrstvý salát

Na těstovinovém salátu ze sklenice se nám líbí, že dresink můžeme přidat rovnou jako první vrstvu při přípravě. Nepotřebujete tak další skleničku navíc a ušetříte místo v tašce.

  • Hotové jídlo nemusíte zalívat horkou vodu ani ohřívat v mikrovlnce, hodí se proto skvěle i na piknik nebo na výlet do přírody.

5. Horká a voňavá: Asijská polévka

Tahle polévka slibuje s minimem námahy plnohodné jídlo. V práci ji stačí zalít horkou vodou a luxusní oběd jako z asijské restaurace je na světě.

  • Čerstvou zeleninu a bylinky použijte podle sezony, své chuti a fantazie.
  • Pro bezmasou verzi vyměňte kuřecí maso za neochucené tofu nakrájené na kostky.

Zdroje informací: Apetit, Tasty

Související články

Autor: Jana Kopřivová

Comments

03.10.2022 19:12
Do prace

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč