Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná

Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2762 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 453 g
Tuky 95 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jednoduchá ,středověká‘ lahůdka, kterou ani nejde jíst jinak než rukama. Ideální na posezení s přáteli!

Suroviny

5 kg
vepřová žebírka
Na marinádu
med 400 g
kečup 500 ml
olej 100 ml
sůl 50 g
voda 2 l
koření 200 g
např. Medová marináda na žebírka
1. Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse. Nalijte na žebra a nechte v chladu odležet, nejlépe čtyřiadvacet hodin. Maso díky tomu náležitě nasákne všemi chutěmi a vůněmi.

2. Vyjměte žebra z marinády a zhruba hodinu je pečte v troubě při teplotě 170 stupňů, v horkovzdušné při 150 stupních.

3. Podávejte s chlebem a omáčkou sweet chilli sauce.

Komentáře

Anonym

tak jsem si to vyzkoušel a je to hnus !!!!!

Anonym

žebírka s marinádou připravenou od Kotányi jsou jedním z nejlepších jídel :) to se ti to jídlo SATANE asi moc nepovedlo :D

Anonym

Opravdu vydařený recept, jako příloha se hodí čerstvá zelenina, mrkev, řapíkatý celer a okurka;-)

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit