Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový koláč s malinovou omáčkou

Čokoládový koláč s malinovou omáčkou

4.2/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6914 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 909 g
Tuky 294 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč vašich čokoládových snů!

Suroviny

máslo 250 g
káva 1 PL
rozpustná
tuk
na vymazání formy
čokoláda na vaření 200 g
rozlámaná na kousky
prosátá se sáčkem prášku do pečiva
kakao 20 g
ne instantní +2 lžíce na poprášení
vejce 2 ks
maliny 150 g
čerstvé nebo mražené

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Kulatou formu o průměru 20 cm vymastěte a dno i kraje vyložte pečicím papírem.

2

Ve středně velkém kastrole rozpusťte máslo a v hrnku kávu. Tu pak vlijte k máslu a přidejte cukr i čokoládu. Na velmi mírném plameni směs míchejte (nesmí se vařit), dokud nebude krásně hladká. Vlijte do mísy a nechte trochu vychladnout. Do jiné mísy mezitím prosijte mouku s kakaem.

3

Vraťte se k čokoládové směsi a začněte ji prošlehávat. Nejlíp to jde pomocí tyčového ponorného mixéru; pokud ho nemáte, vlijte hmotu do robotu. Po částech do ní zapracovávejte mouku s kakaem, vanilinový cukr a obě vejce.

4

Těsto vlijte do formy a pečte asi hodinu a tři čtvrtě. Než koláč vyklopíte na mřížku, nechte ho čtvrt hodiny chladnout a pak postupujte opatrně. Až na mřížce vychladne úplně, poprašte dezert kakaem.

5

Maliny na omáčku rozmačkejte vidličkou. Pokud vám vadí semínka, protlačte směs přes cedník nebo síto; jinak můžete ovoce prostě jen rozmixovat. Nalijte do šálku nebo misky a podávejte spolu s koláčem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

08.11.2009 13:34
Musím přiznat, že z tohoto koláče jsem nebyla dvakrát nadšená. Po upečení byl koláč vevnitř syrový a po celém jeho povrchu byla něco jako karamelová vrstva (asi 2 cm silná), úplně tvrdá. Když jsme ho no konečně nakrájeli a ochutnali, byl nechutně sladký a velmi hutný. Myslím že malinová omáčka by s tím nic moc nenadělala. musím souhlasit s dalším příspěvkem a podotknout že na čokoládové dorty a koláče existuje spousta daleko lepších receptů
10.07.2008 23:56
Tento recept jsem nedávno zkoušela a přišlo mi, že těsto bylo až příliš hutné, po uplynutí 1 a 3/4 byl vnitřek nedopečený. Navíc velmi sladký koláč....
30.08.2007 19:39
Recept se nachází v č.10/04, str.31
04.07.2007 08:41
Já teda nevím, jak komu, ale nám to chutná šíleně. Kombinace silné chuti čokolády a malinové omáčky (ještě navíc flambované), je prostě úžasná.
09.05.2007 11:33
Ahoj všem kuchařkám a kuchařům, tento recept jsme dělaly se sestrou přesně podle návodu, ale nepovedl se ani napodruhé. Nevím, jak je to možné, ale v receptu musí být chyba. Po upečení vznikla na povrchu tvrdá, uvnitř nedopečená placka!
16.05.2006 22:29
Tak jsem tam dala hrnek kafe o obsahu 250ml a pekla jsem to 1 h 10 min. a bylo to ažaž, hodina by stačila. Koláč nebyl špatný, ale upřímně řečeno, mám ve svém archivu lepší recepty, třeba jeden starý z Marianne na čokoládový dort je o hodně lepší.
16.05.2006 09:47
Jo, taky ho chci péct, ale v receptu není množství vody /nebo něčeho jiného?/ v hrnku, takový recept je na ...
05.05.2006 13:37
Tak jsem koláč včera pekla...no...ubrala jsem půl cukru, protoze mi příjde, že většina receptů v apetitu obsahuje neuveritelne mnozstvi cukru, za druhe jsem instantni kavu pridala do smesy s čokoládou, nikoliv rozpustěnou kávu ve vode, nechtela jsem aby byl koláč tvrdy-díky vode můte být, ale nedošlo mi že tu tekutinu musím nekde dohnat, tak jsem tam dala dalsí půlku másla a trochu kefíru, rozředila jsem to na lite těsto...no po upečení cca 1 hodina jsem ho vyklopila, dort bohužel puknul a rozpadl se...a po rozříznutí jsem zjistila ze je vnitřek syrový, tak jsem vydlabala a dopekla:o)) dnes na nej dam krem z arašídového másla, ozdobím marcipánem...a napíšu jak chutnal...
23.02.2006 21:36
Ahoj Kato, myslim, ze slo o dobu peceni... nekdo si stezoval, ze se kolac nepovedl, a tak redakce upozornovala na moznou kratsi/delsi dobu peceni... ale vic si nepamatuju;o)
20.02.2006 10:44
ahoj, mám pocit, že zrovna u tohoto koláče byla nějaká změna v receptu, nevíte náhodou někdo jaká?

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč