Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Langoše
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 301
Do 75 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1962 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 345 g
Tuky 17 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typickou dobrotu od stánků s občerstvením si hravě vyrobíte doma. Domácí langoše skvěle chutnají naslano i netradičně nasladko. Někdo dává přednost kečupu, jiný miluje kombinaci jogurtu (nebo zakysené smetany) a česneku. Dejte si záležet na kynutí, bez správně naběhlého těsta nebudou nikdy tak dobré. 

Suroviny

droždí čerstvé 30 g
mléko 300 ml
vlažné
sůl 1 špetka
olej
na smažení
Na dochucení
strouhaný
utřený
švestková povidla

Postup

1

V míse smíchejte lžíci mouky, lžičku cukru, droždí a 100 ml vlažného mléka. Nechte vzejít kvásek. Jakmile se na něm začnou dělat velké bubliny, můžete pokračovat.

2

K vzešlému kvásku přidejte zbylé mléko i mouku, osolte a vypracujte hladké těsto. Hotové je ve chvíli, kdy se odlepuje od vařečky nebo hnětacího háku. Pak ho poprašte moukou a nechte 30 minut kynout.

3

Z těsta odebírejte kousky a tvarujte malé bochánky. Nechte je čtvrt hodiny vykynout na pomoučeném vále.

4

Z vykynutých bochánků vytvarujte placky a ty vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte po obou stranách dozlatova.

5

Hotové langoše ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem a sýrem nebo třeba povidly.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

30.08.2007 09:13
ja davam menej mlieka, ale pridavam kyslu smotanu
14.03.2007 17:51
vyskúšali sme a moc nám chutili ;-))
11.07.2007 09:12
Týýjo dík za recept,snad se mi povedou ;)
18.02.2007 11:41
moc dekuju za recept zrovna ho delam.tak snad se povede!
28.01.2007 21:51
Veľmi by som chcela vediet, ako mi zostanu langoše mäkké ako z obchodu. Mne sa to nedari, po smažení zostanú tvrdé. Dakujem za rady. O potretí cesnakom viem, ale ten ja neznášam.
15.07.2007 13:04
Evo, zkuste jiný recept, tento se mě zdá neúplný. Aby bylo těsto vláčné mělo by tam být trochu oleje a já do těsta nastrouhám i menší syrovou bramboru
30.08.2007 12:09
Evy, zkus přidat do těsta kousek sádla, budou pak měkkoučké:)))
24.09.2008 17:55
Já mam z táborové kuchyně osvědčený tip na měkké a vláčné langoše. Ještě teplé je dáváme do hrnce a ten PŘIKLOPÍME poklicí, tím se tam tvoří pára a langoše jsou měkké.
10.08.2006 11:00
Langoše s přidáním jogurtu, kečupu, jedlé sody kvasnic, oleje a hladké mouky jsou nepřekonatelné.
13.08.2006 22:04
Arleno, upřesni prosím Tě recept, chtěl bych to vyzkoušet. Díky Honza

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč