Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4752 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 390 g
Tuky 294 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud se necítíte na vytváření žloutkového krému a chcete si práci trochu usnadnit, máme řešení! Snadné a rychlé řešení při přípravě oblíbeného italského dezertu tiramisu představuje malý trik v podobě vanilkového pudinku. 

Suroviny

káva 300 ml
silná
amaretto 170 ml
nebo tučný tvaroh
mléko 750 ml
vanilkový
cukrářské
tmavá čokoláda 100 g
nastrouhaná + na ozdobu
pražené

Postup

1

DEN PŘEDEM
Svařte všechno mléko s pudinkovým práškem na krém. Smíchejte kávu a likér. V míse prošlehejte mascarpone a vychladlý vanilkový krém.

2

Třetinu piškotů namočte v kávě s likérem. Vyložte jimi dno větší formy, zakapejte kávovou směsí, přidejte třetinu čokolády a krému. Stejně postupujte u zbylých dvou třetin surovin. Dejte vychladit.

3

PŘED PODÁVÁNÍM
Ozdobte zbylou čokoládou a mandlemi – a neste na stůl.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

22.05.2008 18:09
taky by ses bála, kdybys ty nebo tvoje dítě salmonelu měla, a co ten sníh z bílků
23.01.2008 15:36
Hned to jdu vyzkoušet, bohužel nemám pravé it. piškoty, ale naše cukrářské-uvidíme. Jsem podobného názoru, Tiramisu je tiramisu, ostatní jsou jen nepečené dorty (klidně mohou být výborné). Škodovce taky neříkáme malý volkswagen:-) originál je přece vždy jen jeden!!!
26.01.2008 21:10
Ty žloutky by se měli s cukrem vyšlehat 20 minut nad párou. Jinak je to vše stejné jako z mé italské kuchařky kterou jsem si z Italie dovezla
06.08.2008 13:36
Vzhledem k tomu, že jsem několik let žila v Itálii, tak když čtu o přidávání másla, Lučiny a jiných ingrediencí, tak nesmírně trpím. Ať si to každý dělá dle své chutě, ale neprezentujte to pod názvem TIRAMISU, prosím!
14.07.2007 18:15
Davam do tiramisu PAVESINI, dovezu si je bud sama nebo nekdo znamy z Italie z dovci.
06.09.2006 13:51
Potřebujeme: piškoty, silnou černou kávu, 2 pomazánková másla bez příchuti, 1 Ramu Cremefine ke šlehání. Dortovou nebo jinou formu vyložíme potravinovou fólií-pomůže nám při vyklápění. Na dno naskládáme piškoty, mohou být klidně kulaté dětské. Pokapeme scezenou černou kávou. Na to dáme krém, který jsme získali smícháním pomazánkového másla a Ramy Cremefine. Na to další vrstva piškotů, pokapat kávou, krém. A tak pokračujeme do spotřebování krému a kávy, končíme vrstvou pokapaných piškotů. Necháme proležet do dalšího dne a pak vyklopíme a stáhneme folii. Kdo chce, může pod krém natřít i pikantní marmeládu. Já vím, že to není PRAVÉ Tiramisu, ale je to děsně dobré a hlavně se to povede.
07.09.2006 10:43
Já dělám tiramisu tak, že místo mascarpone smíchám tvaroh a pomazánkové máslo. Kávu používám jen k namáčení piškotů takže nemusím nic odměřovat.Je pravda, že nedávám amareto ani vanilkový puding, ale olizuje se celá rodina :)
05.10.2006 22:35
tak snad na to mas odhad kolik ceho tam muzes pouzit aby to bylo pozivatelne,ne?kazdy pouziva jine-rozdilne suroviny.me se to povedlo podle daneho receptu bajecne!.tak hodne stesti a priste u vareni trochu mysli..
05.10.2006 22:36
tak snad na to mas odhad kolik ceho tam muzes pouzit aby to bylo pozivatelne,ne?kazdy pouziva jine-rozdilne suroviny.me se to povedlo podle daneho receptu bajecne!.tak hodne stesti a priste u vareni trochu mysli..
17.12.2007 14:01
Zkuste tohle: klasické dětské kulaté piškoty namáčím ve vychlazené hodně silné kávě, to namočení je tak 1 vteřinu a kladu jeden vedle druhého do nějaké ploché formy vyložené freš fólií nebo alobalem. Na vrstvu piškotů udělám 1 cm potěr z lučiny + cukru /ne moc/ + 2 žloutků /tohle předtím vyšlehám do hladka/ a pak zase namočené piškoty a vrstvu krému asi tak 3 vrstvy každého. Jo a než ty piškoty namažu, tak to decentně pokropím buď amaretem nebo stačí nějaký mandlový likér. Navrchu se to může posypat kakaem, jen tak pro ozdobu. Vychladit v lednici a je to docela levná a chutná teramisa. Pro rýpaly, je to teda levná a chutná náhražka teramisy:-))

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč