0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami

Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečená uzená ryba na smetaně s brambůrkami

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2535 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 99 g
Tuky 163 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejsnadnější zapékaná ryba – omáčka se dělá sama. Jen pět přísad a dva snadné kroky. Speciál pro mikrovlnku.

Suroviny

ryba 800 g
kvalitní, bez kůže, na kousky
pórek 2 ks
na tenká kolečka
petržel hrst
nejlépe hladkolistá, nasekaná
brambory 4 ks
velké se šlupkou, každá cca 200g, na co nejtenčí plátky
sůl
pepř

Postup

1

Smíchejte přísady Na dno zapékací nádoby vhodné do mikrovlnné trouby rozložte rybu, pórek i petržel a promíchejte je rukama či lžící. Nalijte polovinu šlehačky a pět lžic vody. Navrch položte plátky brambor a zalijte zbytkem šlehačky. Osolte a opepřete.

2

Vmžiku uvařte V běžné troubě rozpalte gril. Zapékací misku překryjte potravinovou fólií a tu několikrát propíchněte vidličkou.

3

Vložte do mikrovlnné trouby a osm až deset minut vařte na nejvyšší stupeň. Poté sejměte fólii a přesuňte misku pod rozpálený gril na tak dlouho, dokud brambory nezezlátnou.

4

Nechte chvilku odpočinout a poté podávejte – rovnou ze zapékací nádoby.

Tip Apetitu
Jídlo můžete samozřejmě celé připravit i v běžné troubě, pak ale brambory předem uvařte a pórek lehce osmahněte na másle. Doba přípravy pak zůstane prakticky stejná; zapékejte v troubě předehřáté na 180 °C a na závěr krátce přepněte na gril, aby brambory krásně křupaly.

Kouzelná přísada
Uzená makrela tvoří se zapékací miskou nevšední dvojici a nejlepším partnerem jsou pro ni brambory. Nápadité jídlo, v němž uzená ryba hraje úplně novou roli, a díky způsobu přípravy také získá úplně novou chuť. Pozor: na uzenou variantu ryb obvykle nalákáte i ty, kdo tyhle zdravé dary moře obvykle nemusí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Anonym

Výborný a jednoduchý recept. Připravuji v troubě, chutná celé rodině i všem návštěvám. Kombinace makrely a pórku je lahodná. Vřele doporučuji.

Anonym

Recept se nachází v č.3/05, str.12

Anonym

Snadné, skvělé, rychlé, prostě super večeře, kterou zvládně uvařit i můj přítel. Ale ještě předtím než dám pórek do zapékací misky, podusím ho na másle, je pak chutnější a nádherně voní.

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč