0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné žampiony

Plněné žampiony

4.4 / 5. Počet hodnocení: 30
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1199 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 52 g
Tuky 75 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné plněné žampiony oceníte jako rychlou večeři, nebo jako příjemného společníka pro letní party s partou kamarádů.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
vymáčknutá ze střívka
tymián 1 ČL
sušený, nasekaný, lze nahradit hrstí čerstvého
žampiony 12 ks
hlavičky vcelku, nohy odlomit, nadrobno
sýr 50 g
typu ementál, nastrouhaný
máslo
na vymazání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.

2

V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm dozlatova cibuli a pokrájené nohy hub. Stáhněte z ohně a přimíchejte vymáčknutou klobásu a bylinky.

3

Naplňte žampiony připravenou směsí, posypte sýrem a naskládejte je na do pekáčku vymazaného máslem.

4

Čtvrt hodiny zapékejte.

Související články

Komentáře

Anonym

Málo ingrediencí, rychlá příprava, zajímavá večeře. Díky za recept. Jen si dejte pozor na tu správnou konzistenci vinné klobásky, ta moje byla poněkud tuhá a nešla vymačkat, tak musela být na kolečka.

Terezie Ševčíková

Moje byla taky tuhá, ale střívko jsem podélně rozřízla a tupou stranou nože to všechno krásně ze střívka stáhla.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč