0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2708 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 283 g
Tuky 140 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud čočce a fazolím přichystáte ‚superdresink‘ ve francouzském stylu, velmi získají na eleganci a stanou se přímo neodolatelnými. Skvělé i jako předkrm.

Suroviny

čočka 250 g
propláchnutá
bujon zeleninový 1 ks
kostka
fazole 175 g
konzervované, velké
Na dresink
estragon
několik větviček, lze nahradit hrstí hladkolisté petržele
hořčice dijonská 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
česnek 1 stroužek
nasekaný
olivový olej 120 ml
výrazný
pepř
sůl
mořská
olej
na zakapání

Postup

1

Až 36 hodin předem:
V hrnci nechte alespoň půl hodiny máčet čočku. Poté k ní nalámejte bujonovou kostku, přikryjte a uveďte do varu. Snižte plamen a duste doměkka, asi půl hodiny; po 25 minutách raději ochutnejte. Přebytečný vývar sceďte. Čočku dejte do velké mísy.

2

V misce smíchejte hořčici, vinný ocet a česnek a za stálého míchání přilévejte olej, dokud nevznikne hustá emulze. Osolte, opepřete, vmíchejte nasekaný estragon nebo petrželku a nalijte na čočku. Dobře promíchejte.

3

Fazole sceďte a propláchněte pod tekoucí vodou. Přidejte k čočce a promíchejte. Než čočka vychladne, občas salát protřepejte. Poté mísu překryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním zakapejte olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit