0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak s omáčkou z kozího sýra

Steak s omáčkou z kozího sýra

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2736 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 203 g
Tuky 128 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční, ale velmi lahodná kombinace. Místo hovězího můžete použít vepřovou panenku.

Suroviny

brambory 1 kg
nové, neloupané, omyté, na měsíčky nakrájené
olivový olej 5 PL
tymián 2 ČL
čerstvý
kozí sýr 140 g
krémový
zakysaná smetana 3 PL
nakládaný pepř 1 PL
zelený pepř, sterilovaný, osušený, podrcený
svíčková 4 plátky
po 200 g
řeřicha 2 hrst
lze nahradit rukolou
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Rozkrájené brambory položte na plech, pokapejte je polovinou oleje a posypte tymiánem. Pečte 35–45 minut, dokud nejsou na povrchu hnědé a uprostřed měkké. Během pečení je jednou obraťte.

3

Čtvrt hodiny předtím, než vyndáte brambůrky z trouby, smíchejte krémový kozí sýr (máte-li kozí camembert, okrájejte kůrku a nakrájejte ho na kostičky) se zakysanou smetanou a vše rozetřete, nejlépe pomocí vidličky. Vzniklou omáčku můžete krátce prohřát v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku. Osolte ji a opepřete, přidejte zrnka zeleného pepře a dobře promíchejte.

4

Na velkém plameni rozpalte silnostěnnou pánev, ideálně grilovací. Steaky opepřete a opékejte po každé straně dvě minuty, pokud je chcete mít krvavé, nebo čtyři minuty, jestli je máte raději propečenější. Podle chuti dosolte a dopepřete. Na talíři dejte na každý steak trochu omáčky a případně dozdobte bylinami.

Kouzelná přísada:
Ostřejší chuť kozího sýra je v posledních letech stále oblíbenější. Zcela přírodní výrobek se třeba ve Francii používá právě ve spojení s masem, a to hlavně s minutkami. Chuťově se totiž ideálně doplňují. V naší omáčce se chuť sýra krásně odlehčí zakysanou smetanou. Krémový bio kozí sýr české provenience DoRa, 100 g okolo 30 Kč je k dostání v obchodech se zdravou výživou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč