Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2704 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 364 g
Tuky 86 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý i pro diabetiky – díky škrobovým látkám v luštěninách. Bulgur je možné nahradit běžnými trhanými krupkami.

Suroviny

bulgur 200 g
piniové oříšky 50 g
lze nahradit mandlemi
pórek 1 ks
střední velikost, najemno
olivový olej 3 PL
extra panenský
citron 2 ks
citronová šťáva ze dvou velkých plodů
rozinky 50 g
cizrna 300 g
sterilizovaná nebo předem uvařená
bylinky 4 PL
dle chuti - petrželka, pažítka, libeček, koriandr
sůl
pepř
zelenina
barevná zelenina na ozdobu

1Bulgur uvařte podle návodu na obalu a nechte vychladnout. Piniová jadérka nebo mandle opražte na pánvi na sucho, až zezlátnou a začnou vonět.

2Všechny ingredience smíchejte v salátové míse, ochutnejte a případně ještě dolaďte kořením. Podávejte ozdobené jemně nakrájenou zeleninou.

Kouzelná přísada:
Bulgur jsou drcená pšeničná zrna, ceněná pro hebkou a sypkou konzistenci a výraznou chuť připomínající oříšky. Pšeničný bulgur Pro-Bio, 300 g za 24 Kč, pořídíte v prodejnách zdravé výživy nebo v Tescu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.13

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit