Koláč vašich čokoládových snů!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Kulatou formu o průměru 20 cm vymastěte a dno i kraje vyložte pečicím papírem.
Ve středně velkém kastrole rozpusťte máslo a v hrnku kávu. Tu pak vlijte k máslu a přidejte cukr i čokoládu. Na velmi mírném plameni směs míchejte (nesmí se vařit), dokud nebude krásně hladká. Vlijte do mísy a nechte trochu vychladnout. Do jiné mísy mezitím prosijte mouku s kakaem.
Vraťte se k čokoládové směsi a začněte ji prošlehávat. Nejlíp to jde pomocí tyčového ponorného mixéru; pokud ho nemáte, vlijte hmotu do robotu. Po částech do ní zapracovávejte mouku s kakaem, vanilinový cukr a obě vejce.
Těsto vlijte do formy a pečte asi hodinu a tři čtvrtě. Než koláč vyklopíte na mřížku, nechte ho čtvrt hodiny chladnout a pak postupujte opatrně. Až na mřížce vychladne úplně, poprašte dezert kakaem.
Maliny na omáčku rozmačkejte vidličkou. Pokud vám vadí semínka, protlačte směs přes cedník nebo síto; jinak můžete ovoce prostě jen rozmixovat. Nalijte do šálku nebo misky a podávejte spolu s koláčem.
Komentáře
20.02.2006 10:44
koláč
23.02.2006 21:36
odpoved Kate:)
05.05.2006 13:37
docela krušné
16.05.2006 09:47
Chybí množství tekutiny
16.05.2006 22:29
Hotovo
09.05.2007 11:33
čokoládový dort
04.07.2007 08:41
Nám to chutná
30.08.2007 19:39
Apetit 10/04
10.07.2008 23:56
Re: čokoládový koláč
08.11.2009 13:34
zklamání