Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuře s citronem na medu

Kuře s citronem na medu

Hodnocení receptu
Průměr: 2.7 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 625 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 39 g
Tuky 5 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všechny ingredience máte doma. Pouhých pět přísad...

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
s kůží, každé asi 150 g
citron 1 ks
velký
med 1 PL
škrob 1 PL
tymián 2 ČL
čerstvý najemno, lze nahradit 1 lžičkou sušeného
sůl
pepř

1Dejte péct kuře
Gril předehřejte na nejvyšší teplotu a mírně vymastěte nízký pekáč. Prsíčka do něj položte kůží dolů, osolte, opepřete a pět minut opékejte. Mezitím odkrojte z citronu čtyři tenká kolečka.

2Navršte chutné vrstvy
Otočte prsíčka kůží nahoru a na každé položte plátek citronu. Posypte je lístky tymiánu, znovu trochu osolte, opepřete a pokapejte medem. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbytku citronu a zalijte dvěma lžícemi vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu. Vraťte pekáč pod gril a pečte ještě deset minut, dokud není maso zlatavé a propečené. Podávejte s rýží nebo bramborami a se zeleninou, například pórkem či brokolicí.

Kouzelná přísada
Jemná kukuřičná škrobová moučka je ideální ‚zahušťovadlo‘ s daleko menším kalorickým nábojem, než jaký má tradiční zásmažka z mouky a tuku. Škrob se navíc skvěle rozpouští a netvoří hrudky. Stačí jedna lžíce, rozmíchaná ve studené tekutině; přilijete do polévky či omáčky, a až tekutinu přejde var, bude náležitě zahuštěná.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.11

Anonym

Recept se nachází také v č.1/05, str.23

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit