0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s dýní a cizrnou

kure s cizrnou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kuře s dýní a cizrnou

4.7/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2751 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 293 g
Tuky 79 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tuniského receptu jsme jen přidali kuře. Jestli nemáte harissu, přisypte při smažení cibule trochu chilli.

Suroviny

dýně 500 g
neloupaná
olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
velká
zázvor (čerstvý) ½ ČL
mletý
skořice ½ ČL
mletá
každý rozkrojený na 3 kousky
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
cukr 1 ČL
harissa 2 ČL
cizrna 400 g
konzervovaná
koriandr čerstvý 3 PL
sekaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Oloupejte dýni, odstraňte semínka (ta jsou vynikající opečená se solí) i vláknité kousky a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Na velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a za občasného míchání v něm dozlatova osmažte cibuli; trvá to asi deset minut.

2

Přimíchejte zázvor, skořici a maso a opékejte tři až pět minut.

3

Přisypte cukr, harissu, rajčata, osolte, opepřete a promíchejte. Poté přidejte cizrnu, kousky dýně a čtyři až pět lžic vody.

4

Vařte pod pokličkou 20–30 minut, dokud kuře a dýně nezměknou (pokud by se omáčka příliš vypařovala, přilijte trochu vody). Před podáváním vmíchejte koriandr.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.46

Anonym

Vynikajici, dekuji za recept!

Šárka Č.

Výborný recept, chutný a jednoduchý, vařila jsem již nekolikrát. Nemám ráda koriandr, takže nakonec pridávám hladkolistou petrželku. Podávám s rýží nebo s kuskusem.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč