0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s brokolicí a ančovičkami

spagety brokolice
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Špagety s brokolicí a ančovičkami

2.5 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3467 kcal
Bílkoviny 234 g
Sacharidy 227 g
Tuky 167 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nápad obalit špagety křupavou strouhankou, výraznými ančovičkami a chilli promění klasiku v pikantní delikatesu. Milovníci česneku (jako jsem já) můžou ke strouhance přidat pár najemno nasekaných stroužků.

Suroviny

špagety (těstoviny) 350 g
olivový olej 5 PL
brokolice 350 g
ančovičky (konzerva) 6 ks
nasekané nadrobno
chilli paprička 2 ks
bez semínek, nasekané najemno
strouhanka 100 g
sůl
pepř

Postup

1

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte špagety podle pokynů na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus.

2

Brokolici rozeberte na malé růžičky, košťály nakrájejte na jemné plátky a na poslední tři minuty vaření všechno přidejte k těstovinám.

3

Mezitím rozehřejte v pánvi tři lžíce olivového oleje, přidejte ančovičky i chilli papričky a rychle osmahněte.

4

Přisypte strouhanku a za stálého míchání smažte asi pět minut, až strouhanka zezlátne.

5

Slijte těstoviny s brokolicí a oboje vraťte do hrnce. Přimíchejte tři čtvrtiny strouhankové směsi, trochu soli, pepře a zbývající dvě lžíce olivového oleje.

6

Pokrm rozdělte na talíře, každou porci posypte trochou zbylé křupavé strouhanky (v Itálii se jí říká ‚pangritata‘) a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč