Kuře s čočkou

Kuře s čočkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2286 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 66 g
Tuky 173 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasné a praktické jídlo z jednoho hrnce! Máte-li opravdu velký hlad, podávejte pokrm s bramborami.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
anglická slanina 2 plátky
kuřecí stehna 2 ks
s kostí, bez kůže
cibule 1 ks
středně velká, nakrájená na kousky
česnek 1 stroužek
drcený
mouka pšeničná hladká 1 PL
rajčatové pyré 1 PL
víno bílé 150 ml
suché
vývar kuřecí 200 ml
čočka 50 g
předvařená
tymián 1 ČL
sušený
žampiony 80 g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1Na široké mělké pánvi rozpalte olej, vložte do něj slaninu a nechte lehce osmahnout. Přesuňte na talíř. Do pánve vložte stehna a z obou stran je osmažte do světle hněda (6–8 minut z každé stra­ny). Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou.

2Česnek a cibuli asi 5 minut smažte a poté vmíchejte mouku a pyré. Na nízkém plameni vařte za stálého míchání 2–3 minuty. Přidejte vývar, víno, čočku, tymián; promíchejte. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a 5 minut duste.

3Do směsi ponořte houby, kuře a slaninu. Přiklop­te a na nízkém plameni vařte 20–25 minut (dokud čočka i kuře nezměknou). Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

dneska jsem zkoušela tohle kuřátko a protože je 1.1.2009, tak se čočka skvěle hodila. Jedla a mlaskala i moje jinak hodně vybíravá 4 roky stará dcera.

Apetit magazín

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit