Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Špagety za 20 minut po příchodu z práce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2717 kcal
Bílkoviny 213 g
Sacharidy 138 g
Tuky 131 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejjednodušší večeře pro celou rodinu.

Suroviny

špagety 400 g
lze nahradit jinými těstovinami
slanina 4 plátky
cuketa 2 ks
oloupaná, lze nahradit pytlíkem mraženého hrášku
rajčata cherry 200 g
olivový olej 2 PL
bazalkové pesto 4 PL
parmazán
strouhaný, lze nahradit jiným strouhaným sýrem

1 Uvařte těstoviny
Ve velkém hrnci uvedťe do varu osolenou vodu. Vhoďte těstoviny a vařte přesně podle uvedeného návodu. Nepřekračujte doporučenou dobu vaření, aby těstoviny nebyly mazlavé. Proti slepování můžete do vody přidat trochu olivového oleje.

2 Nakrájejte slaninu, cuketu a rajčata
Zatímco se připravují těstoviny, nakrájejte slaninu na malé kousky, malá rajčátka překrojte napůl, velká stejně jako cuketu pokrájejte na kostky.

3 Restujte
Ve velké hluboké pánvi rozpalte olej, vsypte slaninu a zhruba 5 minut ji vypékejte dokřupava. Přidejte cuketu a rajčátka, restujte ještě 2–3 minuty.

4 Přidejte těstoviny
Těstoviny slijte, několik lžic vody z vaření přilijte k restované zelenině a těstoviny vsypte do pánve. Přidejte pesto a promíchejte, aby se vše hezky spojilo. Na talířích posypte sýrem.

 

Kouzelná přísada:
O třídu výš katapultuje tuhle rychlou večeři italské PESTO – směs sekaných bylinek s oříškovými jádry v oleji, ochucená česnekem.

Nejčastější kombinací je směs bazalky a piniových oříšků (jadérek ze šišek borovic pinií), ale najdou se i pesta jiná. Pesto je pikantní, voňavé a hned po ruce. K dostání je asi za 49 Kč v běžné síti supermarketů, obvykle hned vedle kečupů v sekci "vše na špagety".

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

tyto spagety jsou genialni, doma na ne mame navyk !!

Anonym

toto jídlo vaříme už léta a stále nám moc chutná

Anonym

Dobrý den, potřebovala bych poradit s hledanim zamestnani- nemam s tim doposud zadne zkusenosti a opravdu si nevim rady- prozatim jsem se zaregistrovala na nekolika pracovnich portalech www.pracw.cz, www.prace-rychle.cz atd. ale co dál?? Poradte mi prosim. Petra R.

Anonym

já jsem našla dobrou práci díky kamarádce, měl ajsem štěstí. Někde se práce hledá hůř, někde líp a záleží taky na tom, co chceš dělat.e jen zaregistrovat se na portálu asi nestačí. A taky bych doporučovala dál na sobě pracovat, dobře vypadat, usmívat se a být milá a vzdělávat se, chodit do školy nebo do kurzu.

Anonym

Zkuste malou obměnu-místo plátků slaniny orestujte krevety, špagety získají úplně jiný nádech a je to vážně dobrota :)

Anonym

Tento receptik patri mezi me oblibene jiz od prvniho cisla Apetitu...delam je casto, protoze jsou neskutecne dobre...jednoduche...rychle a vysledek je efektivne dobry :-) Doporucuju!!!

Apetit magazín

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další
  • Koktejl

50 odstínů soli: k čemu využít himalájskou, uzenou a další

Vařit bez soli je vážně umění, a tak stěží najdeme kuchyni, která by se jí vyhýbala. I špetka umí zvýraznit chuť masa či vyvážit sladkost dezertu. Prozradíme vám, jakou sůl vybrat na steak a jakou do zmrzliny i proč vyzkoušet himalájskou...
4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...

Obchod Apetit