Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka chilli

Polévka chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka chilli

4.9/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3027 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 189 g
Tuky 154 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahřeje i nasytí – pikantní rajčatová polévka s mletým masem a fazolemi vás po návratu z radovánek na sněhu opět postaví na nohy.

Suroviny

jemně pokrájená
česnek 2 stroužky
jemně nakrájené
rostlinný olej 1 PL
1 konzerva
vývar kuřecí 700 ml
horký
chilli sušené 1 špetka
drcené
tmavá čokoláda 2 ks
čtverečky
petrželka 1 hrst
lze nahradit koriandrem, na ozdobení
strouhaný
sůl
pepř

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej a vsypte do ní cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule trochu zvláční.

2

Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete.

3

Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte – pokud máte čas, můžete i déle. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.

4

Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

22.11.2021 18:23
Zdravím, můžu poprosit o upřesnění množství té čokolády? 2 jako kostičky nebo tabulky? Dekuji
14.10.2008 20:57
Jen potvrzuji jiz vyrcene. Tohle jidlo je pohadka pro jazyky zboznujici ostra jidla. Kdyz zrovna nemate chut na tekutejsi verzi, staci prilit mene vyvaru a vysledek je stejne uzasnej!!! Jeste navrch pridavam lzici zakysane smetany a hrnec vzdy zmizi skoro na posezeni :) Diky.
21.10.2007 23:02
Musim rict, ze tento recept je vynikajici. Priprava je silene jednoducha a za hodinu je vsechno hotovo. Nic na receptu nemente je to super tak jak je to napsano.Ja akorat pouzivam misto susenych chilli papricek chilli papricky cerstve, aby to bylo ostrejsi;). A druhy den s chlebem.....hmmmmm.
31.08.2007 09:48
Recept se nachází v č.2/05, str.28
26.07.2006 16:37
Tato polévková verze chilli con carne je neuvěřitelně dobrá. Hlavně na ní oceňuji, že se dá připravit den dopředu, a s chlebem je to výborné hlavní jídlo...třeba když máte doma řemeslníky :o))))

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč