Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové na hořčici a smetaně
Vepřové na hořčici a smetaně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové na hořčici a smetaně

4.7/5 Počet hodnocení: 34
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1763 kcal
Bílkoviny 156 g
Sacharidy 41 g
Tuky 97 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové na hořčici a smetaně je rychlé a vtipné jídlo, ke kterému stačí pouze vybrat přílohu. Hodí se k němu těstoviny, ale také brambory. Vepřové plátky jsou výborné také s vařenou (či dušenou) zeleninou. My k nim naservírovali mrkvičku a kapustičky. Jestli připravíte obojí, nebo si vyberete jen jeden druh zeleniny, necháme na vás. Vepřové v hořčičné omáčce chutná i dětem.

Suroviny

olivový olej 2 PL
panenka 700 g
nakrájená na tenké plátky
velká, tence nakrájená
česnek 2 stroužky
rozdrcený
jiných čerstvých hub, nakrájené na plátky
hořčice hrubozrnná 2 PL
lze nahradit kremžskou hořčicí
bylinky 1 hrst
čerstvé, nasekané
sůl
pepř
baby mrkev 1 bal
či kapustiček, chcete-li i obou druhů zeleniny

Postup

1

V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky.

2

Vsypte nejdříve kousky cibule, potom nadrcený česnek a nakonec plátky hub; osolte a opepřete. Za občasného promíchání směs opékejte ještě tři až čtyři minuty. Hlídejte si čas, ať nevypečete šťávu.

3

Vmíchejte smetanu a hořčici, vsypte bylinky a opět promíchejte. Jakmile smetana získá tekutější konzistenci, stáhněte pokrm z ohně.

4

Podávejte s rýží a zeleninou. Ideální chuťovou kombinaci vytvoří baby karotka (nabízí například Bonduelle) – můžete ji buď dietně uvařit v páře, anebo v mikrovlnné troubě, nebo (pro labužníky) krátce osmahnout na másle. Lahodné jsou také kapustičky orestované na másle; klidně je podávejte spolu s baby karotkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

30.09.2007 13:11
Výborné a rychlé, moc doporučuji.... nedá se to ani zkazit. prostě báječné.
31.08.2007 10:00
Recept se nachází v č.2/05, str.10
23.02.2007 19:26
Este trochu cesnaku a je to Stroganoff, nie ?
29.03.2006 14:53
Jo, tak tento recept neměl chybu :-) A k tomu baby karotka od Bonduelle.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč