Vepřové na hořčici a smetaně je rychlé a vtipné jídlo, ke kterému stačí pouze vybrat přílohu. Hodí se k němu těstoviny, ale také brambory. Vepřové plátky jsou výborné také s vařenou (či dušenou) zeleninou. My k nim naservírovali mrkvičku a kapustičky. Jestli připravíte obojí, nebo si vyberete jen jeden druh zeleniny, necháme na vás. Vepřové v hořčičné omáčce chutná i dětem.
Suroviny
Postup
V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky.
Vsypte nejdříve kousky cibule, potom nadrcený česnek a nakonec plátky hub; osolte a opepřete. Za občasného promíchání směs opékejte ještě tři až čtyři minuty. Hlídejte si čas, ať nevypečete šťávu.
Vmíchejte smetanu a hořčici, vsypte bylinky a opět promíchejte. Jakmile smetana získá tekutější konzistenci, stáhněte pokrm z ohně.
Podávejte s rýží a zeleninou. Ideální chuťovou kombinaci vytvoří baby karotka (nabízí například Bonduelle) – můžete ji buď dietně uvařit v páře, anebo v mikrovlnné troubě, nebo (pro labužníky) krátce osmahnout na másle. Lahodné jsou také kapustičky orestované na másle; klidně je podávejte spolu s baby karotkou.
Komentáře