Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Netradiční halušky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3965 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 396 g
Tuky 210 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdyby nebyl Robert Vano světovým fotografem, byl by světovým kuchařem. Abyste o tom byli skálopevně přesvědčeni, stačí ochutnat jeho kosmopolitní verzi slovenských halušek, ovoněných bazalkou. Připravují se z čerstvě vařených brambor, a proto jsou tak jemné a nadýchané. Žádná zátěž pro žaludek – a koncert pro chuťové pohárky!

Suroviny

brynza 300 g
bazalka 1 hrst
čerstvá
sůl
pepř

Postup

1

Uvařte brambory, sceďte je, oloupejte a nechte trochu vychladnout.


příprava krájených halušek
2

Brambory prolisujte anebo nastrouhejte. K bramborám přisypte mouku a spojte je v jednu hmotu.

3

Přesuňte ji na pracovní plochu a dobře propracujte. Utvořte placku, rozkrájejte ji na pruhy a z nich odkrajujte kousky. Vidličkou utvořte zdobné rýhy a halušky vsyp­te do hrnce s vroucí osolenou vodou. Míchejte, aby se nepřilepily ke dnu. Až (po pár minutách) vyplavou na hladinu, je hotovo.

4

Brynzu dejte do kastrolu na mírný oheň, zalijte smetanou a krátce prohřejte, až vznikne hladká omáčka; případně dochuťte pepřem. Částí přelijte halušky a posypte je bazalky.

 
NĚCO NAVÍC
Klasická verze halušek se má kromě brynzy moc ráda se šťavnatou, dokřupava vysmaženou slaninou. Robert ji doporučuje zejména k zachmuřeným zimním dnům; v létě dává přednost bazalce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

21.06.2006 10:11
To co tady popisujete nejsou, s prominutím, ani pravé, ani slovenské, ani halušky
23.06.2006 14:49
Musím súhlasiť, od pravých slovenských halušiek má tento recept ďaleko
05.07.2006 11:24
To je fakt,asi jste je nikdy nedělali.
22.03.2006 07:14
může to být kvalitou brambor. Asi je důležité, jestli je to A,B nebo C typ. Jinak nevím.
05.04.2006 09:16
Možná to bude i množstvím mouky, u nás doma děláme halušky z nastrouhaných syrových brambor, ale mouku přidávám až dokud se nerozvářejí.
06.03.2006 11:48
Tento recept mě nalákal, ale i přes přesné dodržení receptu, se mi halušky úplně rozvařily. Nevíte čím to je?

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč