0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minicheesecake s pomerančem

cheescake s pomerancem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Minicheesecake s pomerančem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3617 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 378 g
Tuky 193 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit vyloženě rafinované lahůdky.

Suroviny

piškoty 200 g
rozdrcené nebo rozemleté
máslo 80 g
rozpuštěné a vyhladnuté
krémový sýr 300 g
Žervé nebo Lučina
krupicový cukr 200 g
žloutek 2 ks
smetana 80 ml
želatina 5 g
plátková, namočená podle návodu
pomeranč 1 ks
nakrájený i s kůrou na co nejtenčí plátky

Postup

1

Plátky pomeranče dejte do silnostěnného kastrůlku a spolu s 80 g cukru a pár kapkami vody deset minut zahřívejte, až zkaramelizují.

2

Piškoty spojte s vychladlým máslem a rozdělte do čtyř formiček o průměru deset centimetrů. Hmotu uhlaďtte a upěchujte pomocí obrácené lžičky. Nechte půl hodiny vychladit.

3

Želatinu vymačkejte a rozpusťte ve dvou lžicích horké smetany.

4

Žloutky utřete se zbytkem cukru a vetřete do tvarohu.

5

Zbylou smetanu ušlehejte a vetřete do krému spolu se želatinou a kůrou z pomeranče.

6

Krém rozdělte do formiček spolu s karamelizovanými pomeranči a dejte znovu vychladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

moja vzdialena modifikacia: pouzit normalnu tortovu formu. Na krustu: namiesto piskot 1 balik cerealne BEBE (130g) rozmixovat + spojit s 1 roztopenym maslom. cukor do krusty nepridavat. Plnka: Kedze sa kolac nepecie tak vajicko vynecham; 2 nahladkovimixovane tvarohy (500g) zamiesat s vanilkovym a krystalovym cukrom; cela slahacka - vacsinu vyslahat, v troche horucej nevyslahanej slahacky rozpustit napucanu platkovu zelatinu. Zelatinu pridat do tvarohou, nakoniec opatrne vmiestat smotanu. Je to lahke a vyborne:)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit