0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s pestem a sušenými rajčaty

Kuře s pestem a sušenými rajčaty
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Kuře s pestem a sušenými rajčaty

4 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 737 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 11 g
Tuky 30 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí pár rajčat, půlhodinka v troubě – a kuře se promění v božský pokrm.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
pesto 50 g
rajčatové
rajče 2 ks
sušená ši polosušená
sůl
pepř
olej
vymaštění
salát
zelený
majonéza
s rozetřeným stroužkem šesneku

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na vymaštěný plech položte kuřecí prsíčka. Podle chuti je osolte, opepřete a potřete rajčatovým pestem. Povrch poklaďte sušenými rajčaty.

2

Vložte do trouby a pečte asi pětadvacet minut. Podávejte s listy ze sa­látového srdíčka a majonézou.

Související články

Zásoby na zimu: mražená rajčata
  • Tipy a triky

Zásoby na zimu: mražená rajčata

Rajčata jsou nejlepší čerstvá, v okamžiku, kdy právě dozrají. Proto i přebytky zpracujte ve chvíli, kdy jsou tyto plody na vrcholu. V zimě si na nich pochutnáte stejně jako v létě. ...
Rajčata jako elixír mládí
  • ARCHIV / nepridavat nove

Rajčata jako elixír mládí

Čas zralých rajčat Na úvod si pojďme udělat jasno. Není rajče jako rajče a určitě je mnoho informací, které byste o rajčatech vědět měli, než se do nich zakousnete. Tak například, věděli jste, že rajčata na keříku dozrávají postupně a...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Anonym

Chci sdělit redakci Apetitu,že hodně mých známých žen Apetit čte,zkouší jeho recepty a jsou velmi spokojené,chci Vám tímto poděkovat

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit