0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketa
ZDROJ: Jason Briscoe/Unsplash
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 344 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 58 g
Tuky 2 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je nejjednodušší způsob, jak si pochutnat na čerstvých a šťavnatých cuketách. Snítka rozmarýnu jim dodá delikátní aroma.

Suroviny

cuketa 600 g
mouka pšeničná hladká 4 PL
sůl
pepř
olej
rozmarýn 1 snítka

Postup

1

Nakrájejte 600 g cukety na tenké plátky a osušte je na utěrce.

2

Plátky vsypte do plastového sáčku spolu s 3–4 lžícemi hladké mouky, trochou soli a pepře a všechno pořádně protřepejte, aby se plátky stejnoměrně obalily.

3

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a přidejte k němu snítku rozmarýnu.

4

Vyjměte ji, až bude olej horký, a po částech v něm smažte plátky cuket na vyšším plameni asi tak dvě minuty, až zezlátnou.

Související články

6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu
  • Tipy a triky

6 tipů, jak efektivně zpracovat cuketu

Ze zahrádek sklízíme čerstvé, šťavnaté plody, z trhu nosíme koše plné zeleniny. Letní kuchyni vládne zeleninová královna – cuketa. Jak zužitkovat přezrálé plody nebo přebytky úrody? Podívejte se s námi, jak z cukety vyčarovat spoustu...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

cukety na grilu miluju a rozmaryn fakt super. Manzel si je polil jeste helmans stredozemnim dressingem, takze nevim, jestli si vychutnal tu opravdovou chut, ale me chutnalo moc.

Obchod Apetit