1. Cibuli a fenykl vložte do vhodné mísy, zakápněte olejem a mikrovlňte pět minut na vysoký výkon. Pak vmíchejte rýži, přelijte vývarem, zakryjte mísu talířem a pokračujte 10–15 minut na stejný výkon, nebo až bude rýže skoro uvařená.
2. Přidejte mořské plody a hrášek, přikryjte a vařte opět na vysoký výkon dvě až tři minuty, aby rýže došla. Vmíchejte parmazán i citronovou šťávu a nechte chvíli odstát. Podávejte s petrželkou smíchanou s citronovou kůrou.
Stupňování
Mikrovlnky se liší výkonem, ale obecně platí níže uvedené rozmezí (pro jistotu se však podívejte do návodu). Pokud máte slabší troubu, nastavte ji na nejbližší stupeň a úměrně prodlužte dobu přípravy.
nízký 90–150 wattů
rozmrazování 300–350 wattů
střední 450–500 wattů
vyšší 650–750 wattů
vysoký 850 wattů
maximální 1000 wattů
Komentáře
Anonym
03.09.2007 16:07
Apetit 10/05