0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hamburgery s plísňovým sýrem

Hamburgery s plísňovým sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hamburgery s plísňovým sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2319 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 195 g
Tuky 79 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opatrně s kořením, ať vynikne chuť masa! O dokonalost se hravě postará zkaramelizovaná šťáva – vytvoří křupavou kůrčičku.

Suroviny

hovězí maso 0.5 kg
mleté, kvalitní
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
worcesterská omáčka 1 ČL
cibule 1 ks
nasekaná
sýr s bílou plísní 50 g
typu brie, hermelín - nakrájený na 4 kousky
bazalka 4 lístky
sušená rajčata 0.5 ks
housky 4 ks
překrojená
rajče
na plátky
salát
okurky nakládané

1 Půl kila mletého hovězího masa vyjměte z chladničky asi půl hodiny předem, aby dosáhlo pokojové teploty. Pak ho v misce promíchejte se lžičkou soli, pepřem a worcesterskou omáčkou. Přidejte 1 malou nasekanou cibuli a důkladně propracujte a prohněťte.

2 Rozdělte na čtyři stejně velké koule. 50 g sýra typu brie (hermelín) nakrájejte na 4 kousky. Na každý kousek pak položte lístek bazalky. Do středu každé koule vmáčkněte půlku sušeného rajčete a sýr s bazalkou a obalte je masem tak, aby vznikl oválný karbanátek. Mezi dlaněmi ho zploštěte asi na výšku palce.

3 Zapněte gril v troubě a nechte ho pět minut rozpálit. Na prostřední příčku trouby zastrčte plech. Mřížku na grilování umístěte co nejvýše a rozložte na ni hamburgery. Potřete je olejem ze sušených rajčat, osolte a opepřete. Propečený hamburger potřebuje pětiminutové grilování z každé strany.

4 Před podáváním nechte karbanátky asi tři minuty stát, lehce překryté fólií. Plátky masa vložte do 4 překrojených žemlí, spolu s plátky rajčat, salátovými lístky a kyselými okurkami. Podávejte se studenými omáčkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit