Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 68
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1599 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 237 g
Tuky 33 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kypré a voňavé lívance, které vám doslova prozáří den. Ať už je zvolíte coby snídani nebo dezert po lehkém obědě, nešlápnete vedle! I základní recept na lívance má své kouzlo. Ale tato vylepšená verze, to je prostě láska na první sousto. 

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 PL
sůl 1 špetka
vejce 1 ks
mléko 300 ml
rozpuštěné
lze nahradit jiným drobným ovocem, může být i mražené
slunečnicový olej
několik lžic na smažení
Na omáčku
med 6 PL
světlý
rum 3 PL
pro děti vynechte

Postup

1

V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejcem. Vidličkou nebo metličkou prošlehejte husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Opatrně vmíchejte polovinu borůvek.

2

Na pánvi rozehřejte na vyšší teplotu půl lžíce oleje. Naběračkou nebo lžící vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, dokud nezačnou vyskakovat typické hnědé puchýřky; pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty. Klaďte je na teplé místo na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.

3

Pomocí vidličky prošlehejte suro­vi­ny na omáčku; vlijte ji do džbánku.

4

Lívance podávejte se zbylými bo­růvkami, přelité medovou omáčkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

03.07.2006 15:30
Vyzkoušeno. Výborný recept
12.07.2006 18:48
Ano, opravdu k nepoznání, a hlavně nejsou tak "těžké" jako s droždím. doporučuju! :o)
03.10.2006 16:19
hmmmm přesně tak ... výborný recept
19.04.2006 17:58
Livance bez kvasnic? Kdo to kdy slysel??!
29.01.2007 15:05
Tak tomuhle argumentu jsem se fakt zasmála!!
09.02.2007 10:51
Jde to i bez prášku do pečiva i bez kvasnic. Já to šlehám v robotu, 1-2 vejce, cca 3 dl mléka, špetka soli a hladká mouka podle potřeby. Jen se tomu neříká lívance, ty by měly být s kvasnicemi, ale palačinky nebo taky amolety. Konzistence je skoro stejná, jen lívance s kvasnicemi trvají déle.
26.04.2007 08:13
lívance a palačinky? v tom je dost zásadní rozdíl...
17.02.2007 23:28
V USA jsem je ani jinak nedělala, kvasnice jako takové nebyly. Ale i prášek do pečiva mají jiný, takže se používá spíš soda. Mají ovšem typ mouky už s kypřidlem v sobě.

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč