Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vepřové řízky v oříškovém kabátě

Vepřové řízky v oříškovém kabátě

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2134 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 104 g
Tuky 145 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízek jinak!

Suroviny

vepřové maso 4 ks
tenké plátky, á 100 g
mouka 3 PL
na obalování
vejce 1 ks
na obalení
strouhanka 80 g
na obalení
lískové oříšky 3 PL
opražené, nasekané
tymián 1 ČL
sušený
citronová kůra
z jednoho citronu
olivový olej 4 PL
nebo slunečnicový
sůl
pepř
máslo
1 Naklepejte řízky tak, aby byly vysoké jen asi tři milimetry. Suroviny na obalování dejte do tří  misek. Do strouhanky zamíchejte tymián, oříšky i citronovou kůru a dochuťte pepřem a solí.
2 Řízky obalte (přebytečnou mouku i strouhanku oklepejte) a položte na talíř nebo prkénko.
3 V pánvi rozpalte olej a řízky smažte tak dvě minuty po každé straně,  dokud nezhnědnou a nebudou pevné a křupavé. Na závěr smažení přidejte trochu másla. Hotové řízky vkládejte do předehřáté trouby, aby nevystydly, než osmažíte ty zbývající. Podávejte se zeleným salátem a skrojky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.27

Obchod Apetit