Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba po mlynářsku
Ryba po mlynářsku
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Ryba po mlynářsku

4.2/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1776 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 58 g
Tuky 128 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněná mouka – to je nejjednodušší způsob, jak obalit rybu. Jemně maso ochrání, a přitom nepřebije jeho delikátní chuť. Francouzskou klasiku ideálně doladí hnědá máslová omáčka.

Suroviny

ryba 4 ks
s kůží, každá asi o váze 150g, např.platýs
olivový olej 2 PL
lze nahradit slunečnicovým
z jednoho citronu
kapary 2 PL
nemusí být
sůl
pepř

Postup

1

Prohlédněte rybu a případné kostičky odstraňte pinzetou. Ve velké mělké míse ochuťte mouku trochou soli a černého pepře. Pak v ní důkladně obalte filety. Přebytečnou mouku z ryby sklepejte.

2

Do velké pánve nalijte olej a na nejvyšším plameni ho rozpalte. Vložte do něj rybu kůží dolů, po dvou minutách ji obraťte a upečte dozlatova – měla by postačit minuta nebo dvě.

3

Rozdělte filety na nahřáté talíře, osolte a opepřete. Z pánve vytřete omastek, vraťte ji na plamen a vložte do ní máslo. Jakmile se rozpustí a začne lehce hnědnout, přidejte citronovou šťávu a případně kapary. Krátce omáčku promíchejte, přelijte jí ryby a podávejte.

Související články

Komentáře

13.10.2007 20:50
vyzkoušela jsem tuto variantu: pepř jsem nahradila mletými feferonkami a kapary najemno pokrájeným česnekem. Postup přípravy stejný. Mohu dopručit.
03.09.2007 17:54
Recept se nachází v č.11/05, str.28

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč