Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelenina v těstíčku (tempura) se sójovou omáčkou
Tempura
ZDROJ: Ilustrační foto: Unsplash
sdílet:

Zelenina v těstíčku (tempura) se sójovou omáčkou

4.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 675 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 110 g
Tuky 2 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé dobrůtky v japonském stylu se stejně skvěle hodí jako chuťovka i jako hlavní chod pro ty, kdo neradi maso.

Suroviny

(brokolice, baklažán, červená paprika, brambory, možno houby), na sousta
nebo slunečnicový
Na těstíčko tempura
škrob 1 PL
sůl mořská ½ ČL
jemná
voda minerální perlivá 200 ml
led 1 kostka
Na omáčku
sójová omáčka 3 PL
cukr 1 PL
z 1 citronu

Postup

1
Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.
2
V misce smíchejte přísady na omáčku.
3
Pak si připravte těstíčko: oba druhy mouky a sůl přesijte do velké mísy. Metlou opatrně přimíchejte studenou minerálku spolu s několika kostkami ledu. Nemíchejte příliš – pár hrudek nehraje roli.
4
Plech vyložte kuchyňským papírem. V hrnci nebo woku začněte rozehřívat olej – měl by sahat asi do třetiny výšky. Mějte při ruce děrovanou naběračku.
5
Když olej dosáhne asi 190 °C, namáčejte kousky připravené zeleniny v těstíčku a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Nevhazujte do něj příliš mnoho kousků najednou, zchladil by se a zelenina by se nemohla správně osmažit. Smažte ji asi dvě minuty, dokud nebude lehce zlatá a křupavá.
6
Poté nechte přebytečný tuk okapat na kuchyňském papíru nebo ubrousku.
7

Postupně osmažte všechno (nezapomeňte: před každou další várkou je třeba olej znovu rozpálit!).

Tip: Kousky zeleniny uchováte křupavé a teplé v troubě s lehce pootevřenými dvířky. Nejlépe chutnají ještě teplé, namočené do omáčky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

17.12.2008 16:39
Nechybí náhodou v receptu na těstíčko vejce?
26.10.2008 20:29
Tempura je genialni jidlo, jednoduche a velmi chutne.Diky za tento recept.
03.09.2007 18:49
Recept se nachází v č.11/05, str.30

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč