Skvělé maso, které má lákavou barvu, nejlíp vynikne právě v téhle úpravě – s extra panenským olivovým olejem, ochuceným čerstvými bylinkami, a se zralými rajčaty.
Suroviny
tuňák
300
g
filet pokrájený na 0,5 cm kostičky
jarní cibulka
70
g
nakrájená najemno
olivový olej
150
ml
extra panenský
olivy černé
70
g
bez pecek, rozpůlené
rajče
450
g
zralá
paprika kapie
1
ks
zelená
bylinky
svazek
limetová šťáva
1
ks
sůl
pepř
chilli sušené
Postup
1
Do poloviny oleje vsypte bylinky (bazalku, kerblík, pažitku, koriandr…) a rozmixujte je najemno. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte, vyberte semínka a dužinu nakrájejte na měsíčky. Kapii zbavte semen a nakrájejte.
2
Kostičky ryby osolte, opepřete, zakápněte třemi lžícemi olivového oleje a promíchejte. Přidejte cibulku a uložte aspoň na deset minut do chladničky.
3
Těsně před servírováním tartar zakápněte limetkovou šťávou a případně okořeňte špetkou chilli. Podávejte s rajčaty, kapií a olivami a zdobte kapkami zeleného oleje. Servírujte s tousty nebo bílým pečivem.
Komentáře