Díky namočené bagetě jsou kuličky z klobás nadýchané a mají perfektní chuť. Nezapomeňte je potřít olejem – budou krásně zlaté a křupavé.
Suroviny
klobása vinná1kg
vymáčknutá ze střívka
žampiony10ks
oloupané a pokrájené
máslo2PL
bageta1ks
menší velikost nakrájená na plátky
víno bílé100ml
vejce1ks
pepř
olej
na potření
1. Bagetu zalijte vínem. Na pánvi rozpalte máslo a asi deset minut na něm poduste houby.
2. Klobásu smíchejte s kaší z bagety, s vejcem a se žampiony. Opepřete, promíchejte a lžící tvarujte kuličky jako vlašské ořechy. Klaďte je na pečicí papír, potřete olejem a pečte při 180/160 stupních dozlatova; trvá to asi dvacet minut.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 21:16
Apetit 12/05