Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Šťáva z červené řepy, jablek a zázvoru

Šťáva z červené řepy, jablek a zázvoru

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 632 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 141 g
Tuky 0 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázvor dodá běžným jablkům a sladké řepě nenapodobitelný šmrnc. Výsledkem je nejsvěžejší, nejzářivější a nejrůžovější drink, jaký jste kdy pili!

Suroviny

červená řepa 2 ks
střední
jablka 6 ks
zelená
zázvor (čerstvý) 2.5 cm
čerstvý
1 Oloupejte řepu i jablka a očistěte zázvor.
2 šechno nakrájejte na drobné kousky a postupně je dávejte do odšťavňovače: nejprve červenou řepu, pak zázvor a nakonec jablka (pomůžou přístroj vyčistit od řepy).
3 Džus můžete před podáváním zředit studenou vodou.

Tip Apetitu:
Pokud použijete mixér, pak řepu oloupejte a nasekejte a jablka zbavte slupek i jádřinců. Zázvor nastrouhejte; pustí asi dvě lžičky šťávy, kterou pak po­užijte do drinku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

Anonym

Vyzkoušela jsem tento recept a byl chutný.

Anonym

Recept se nachází v č.7/05, str.69

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit