1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Spodní část čekankových puků seřízněte a odstraňte případné poškozené či zahnědlé listy. Puky podélně rozpulte.
2. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte na středním plameni část oleje s máslem; postupně v něm opečte ze všech stran čekankové puky. Olej a máslo podle potřeby doplňujte.
3. Okolo každého puku oviňte půlku plátku pršutu. Pak jednotlivé čekanky urovnejte hezky vedle sebe do zapékací formy. Přelijte vývarem, pevně překryjte alobalem a formu vložte na nejvyšší drážku do trouby. Duste tři čtvrtě hodiny, pak alobal sejměte a čekanku nechte ještě patnáct minut v troubě; puky díky tomu dokonale zvláční a pršut se vypeče dokřupava.
4. Z citronové kůry, petrželky a česneku smíchejte gremolatu – jídlu dodá svěžest a vůní. Těsně před podáváním ji nasypte na čekanku
Komentáře
Anonym
04.09.2007 17:39
Apetit 2/06