0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové suflé s mangem a ovocnou omáčkou

Tvarohové suflé s mangem a ovocnou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohové suflé s mangem a ovocnou omáčkou

4/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2195 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 245 g
Tuky 62 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert lehký jako vánek, takže nepřiberete ani deko. Na ovocnou omáčku je skvělé tropické ovoce (mučenka nebo kiwi), ale i jakékoli domácí. S mangem skvěle ladí jahody a také angrešt, rybíz nebo švestky.

Suroviny

krupicový cukr 80 g
pomerančová kůra 1 ks
nastrouhaná z 1 pomeranče
jemný tvaroh, žervé nebo ricotta, nebo směs
škrob 1,3 PL
kukuřičný, 1 lžíce do základu + 1 lžička (0,3 lžíce) na omáčku
žloutek 2 ks
z velkých vajec
mango 1 ks
zralé, nakrájené na 1cm kousky
pomerančový likér 1 PL
máslo
změklé, na vymaštění formiček
moučkový cukr
na vysypání formiček + na poprášení dezertu
Na omáčku
ovoce 2 hrsti
drobnější (rybíz, angrešt, jahody) nebo 3 kiwi, mučenky nebo velké slívy
pomerančová šťáva 500 ml
nejlépe čerstvě vymačkaná

1 Nejprve si připravte základ na omáčku: ovoce zbavte pecek, stopek a semínek. Pomerančovou šťávu přiveďte v rendlíku k varu a ovoce v ní povařte tak, aby ztratilo asi polovinu objemu. Přes sítko ho pak proceďte do džbánku – měli byste získat asi čtvrt litru husté ovocné šťávy. Vyvařené slupky z ovoce můžete vyhodit.

2 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Formičky nebo ohnivzdorné keramické hrnečky o objemu 150 ml vymastěte máslem a vysypte trochou cukru. Ve velké míse metlou prošlehejte polovinu cukru, nastrouhanou pomerančovou kůru, tvaroh, lžičku maizeny a žloutky. Pak do hmoty vetřete dužinu z manga a šest lžic svařené ovocné omáčky.

3 Bílky ušlehejte na polotuhý sníh (špičky se po vytažení metly ohýbají dolů) a zašlehejte do nich zbylý cukr. Sníh pak přidejte k tvarohové směsi, opatrně lžící nebo vařečkou promíchejte a vše rozdělte do formiček. Povrch zarovnejte.

4 Formičky postavte do pekáče a přilijte horkou vodu tak, aby dosahovala do poloviny výšky. Přes pekáč přetáhněte alobal a upevněte ho okolo okrajů – nemusí to být úplně těsně, ale měl by držet. Pekáč s formičkami vložte do předehřáté trouby a pečte asi padesát minut. Suflé vyběhne a zpevní. Po vyjmutí z trouby odstraňte alobal a suflé nechte vychladnout.

5 Zatímco se suflé peče, připravte si ovocnou omáčku. Lžičku maizeny smíchejte s trochou studené vody. Zbylou šťávu z ovoce uveďte v kastrůlku do varu, trochu odlijte k maizeně a pak vše i s pomerančovým likérem nalijte do nádoby, v níž se vaří šťáva. Prohřejte a promíchejte, aby směs zhoustla. Odstavte a nechte vychladnout.

6 Každé suflé po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem a přelijte lžící omáčky. Pokud nějaká zbude, podávejte ji zvlášť.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.28

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč