Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

4 / 5. Počet hodnocení: 109
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2772 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 238 g
Tuky 140 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová omáčka je stejně snadná jako lahodná. A vy se k ní budete často vracet!

Suroviny

olivový olej 4 PL
máslo 50 g
česnek 2
jemně nakrájené
cuketa 1 kg
nakrájená na jemná kolečka
špagety 500 g
zakysaná smetana 100 ml
parmazán 50 g
strouhaný
petrželka 1 hrst
zelená, sekaná
sůl
pepř
na dochucení

1.  Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus; obvykle to trvá kolem osmi minut.

 


2.  K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat. Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte. Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.

Variace  Další skvělou variantu získáte, když silnější plátky cukety ogrilujete nebo opečete na grilovací pánvi, promícháte s olivovým olejem, citronovou šťávou a sekaným česnekem.

 

Komentáře

Anonym

Sice moje verze vypadala velmi odlišně od té co je na obrázku, ale výsledek všem moc chutnala a ráda se k receptu vracím! doporučuju! lehké a jemné!

Anonym

Je to opravdu vynikající a děsně jednoduché. Musím přiznat, že cuketu moc nemusím, ale v této kombinaci bych ji mohla každý den:-). Doporučuji všem!

Anonym

Prosím, jaké číslo apetitu je tento recept.Dík

Anonym

Špagety s cuketou jsou super, mám ale raději přeci jen tu variantu pouze s olivovým olejem bez smetany...přidám ale o to více česneku a chili! Taky cuketu na hrubo nastrouhám než krájim na kolečka. Každopádně je to super svěží recept :-)

Iva Knapčíková

výborné! já přidávám ještě trochu bazalky. nikdy bych neřekla, že těstoviny s cuketou mohou být tak dobré a zároveň jednoduché.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit