0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavé kotlety

Voňavé kotlety

2.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 710 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 95 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky výjimečně aromatickému pylu mají květy bezu fantastickou parfémovací schopnost. Jak navoní obyčejné vepřové, o tom vás přesvědčí tenhle jednoduchý a libovonný recept. Jídlo můžete doplnit rýží nebo drobnými těstovinami.

Suroviny

4 ks
vepřová kotleta
rostlinný olej 2 PL
sůl
na dochucení
květenství bezu na dochucení
brambory 500 g
krátce povařené
1.  Kotlety naklepejte, odstraňte případný přebytečný tuk a maso po okrajích nařízněte, aby se při opékání nekroutilo. Jestli máte kotlety s kostí, pak maso u kosti nařízněte (propíchněte špičkou nože), líp se propeče. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

2.  Na pánvi, která se dá vložit do trouby, anebo rovnou v pekáčku rozehřejte většinu oleje a kotlety z obou stran opečte, aby chytily hezkou barvu. Pak je dejte do trouby a osolte. Kolem masa i mezi ně rozložte brambory pokrájené na klínky, pokapte zbylým olejem a překryjte alobalem. Pečte dvacet minut až půl hodiny; kotlety zkřehnou a utvoří se chutná šťáva. Pokud se příliš rychle vypéká, podlijte ji trochou horké vody.

3.  Před podáváním poprašte maso aromatickými kvítky. Kotlety jsou skvělé i druhý den po ohřátí, kdy je bez ještě víc provoní. Před podáváním pak přihoďte trochu čerstvých kvítků.

Čím léčí 
Cukry, organické kyseliny, glykosoidy, silice, antibakteriální složky, vitamin C (ve 100 g 350 mg) – to je jen část cenných látek, které v sobě bez černý má. Čaj z květů  pomáhá hlavně při nachlazení.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit