Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebový balíček Cordon bleu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7736 kcal
Bílkoviny 576 g
Sacharidy 624 g
Tuky 310 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna slavná francouzská kuchařská škola oceňovala své absolventy řádem modré stužky, cordon bleu. Tvořily ji tři lepenkové vrstvy obalené látkou – a tato struktura dala jméno i slavnému jídlu, obalovanému telecímu řízku, plněnému šunkou a sýrem. Označení cordon bleu od té doby nesou i lecjaké jiné ‚řízečky‘, stejně plněné. My jsme si ho vypůjčili pro inovativní toust.

Suroviny

šunka 4 plátky
vejce 2 ks
prošlehaná se špetkou soli
kukuřičné lupínky - cornflakes
na obal
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Na každý plátek chleba položte po plátku sýra a na každý druhý ještě šunku. Přiklopte je a jemně přimáčkněte dlaní, aby líp držely u sebe, případně je ještě spojte špejlí nebo párátkem – usnadní vám obalování a smažení.

2

Toustový balíček položte do rozšlehaných vajec a nechte chvilku nasáknout. Pak ho přitiskněte do nadrcených lupínků a na pár minut uložte v chladu. Obal bude líp držet, sýr zpevní a nebude se při smažení tak rychle tavit.

3

V kastrůlku rozehřejte vyšší vrstvu oleje, protože balíček se nejlíp smaží v tukové lázni. Opatrně je vkládejte a osmažte z obou stran dozlatova. Smažení by mělo být svižné, ale tuk nerozpalujte na nejvyšší teplotu, aby se obal nespálil.

4

Osmažené balíčky položte na vrstvu kuchyňského papíru; odsaje přebytečný tuk. Pokud jste je spíchli špejlí nebo párátkem, před podáváním je vyjměte. Podávejte ještě teplé. Když je doplníte jednoduchým salátem, poslouží vám jako báječný oběd.

Komentáře

05.09.2007 08:48
Recept se nachází v č.6/06, str.83

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč