0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné cca 50 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8135 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 1036 g
Tuky 391 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Před podáváním (nebo darováním) můžete vláčné placičky přelít čokoládovou polevou.

Suroviny

máslo 150 g
změklé
med 80 g
mandle loupané 300 g
sekané
sekané
rozinky 100 g
větší překrájejte
mouka pšeničná hladká 230 g
krupicový cukr 450 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C.

2

300 ml smetany ke šlehání zahřejte se 150 g změklého másla, 80 g medu, 300 g sekaných loupaných mandlí, 370 g kandovaného sekaného ovoce a 100 g rozinek (větší překrájejte).

3

Vlijte do mísy a utřete spolu s 230 g hladké mouky a 450 g krupicového cukru.

4

Na plech vyložený pečicím papírem klaďte lžičkou hrudky a lehce je rozetřete na placičky.

5

Pečte zhruba 12–15 minut; placičky by měly být pevné a zlatavé. Pečením se ještě trochu zploští.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Anonym

tak me se tenhle recept vubec nepovedl, placicky jakoby zkaramelizovaly a strvdly, pritom bylo vsechno podle receptu....

Anonym

mne sa to stalo s cookies...dovodom bolo ze rura nepiekla rovnomerne...v novej s ventilatorom bolo vsetko ok

Anonym

Dobrý den,mám jediný osvědčený recept.Naleznete ho na adrese Labužník.com-Jediné marokánky z arašídů,určitě zkuste.Lucie

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.72

Magdaléna Jelínková

Moc dobré a vláčné cukroví. Snad přežije do Vánoc bez újmy :). Doporučuji vzít více procentní smetanu. Čokoláda není snad ani potřeba, ale proč ne, mě se zdá cukroví dobré i bez čokoláídy. Vřele doporučuji, je to jednoduchý a rychlý recept.

Alena Hausnerova

Výborný recept, jen jsem placičky pekla o něco déle, pak se nelepí na sebe a krásně křupou. Čokoládu už na ně dávat nebudu - nemůžou být lepší!

Dominika Skalická

Tyto marokánky peču už od jejich zveřejnění v časopise a miluje je celá naše rodina. Cukru dávám o něco méně, protože polevám (rodinnou) čokoládovou polevou :-)

Kateřina Straková

Za mě super recept! Marokánky miluji a letos jsem je dělala poprvé. Odrazovaly mě od toho všelijaké komentáře a různorodé recepty, ale díky tomuto receptu se vše povedlo na jedničku. Dělala jsem z poloviční dávky a i tak máme marokánek pro celou rodinu. :-) A ubrala jsem cukr, dala jsem jen jednu třetinu uvedeného množství a i tak jsou sladké až až. Ráda se k tomuto receptu budu vracet.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč