Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s omáčkou pizzaiola
Steak s omáčkou pizzaiola
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Steak s omáčkou pizzaiola

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 739 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 12 g
Tuky 56 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou, a olej kapejte přímo na steak, nikoli do pánve. Opečené maso podávejte s naší italskou omáčkou, křupavým chlebem, zelenými lusky či salátem.

Suroviny

olivový olej 2 PL
300 g
steak ze svíčkové nebo dobře odležená roštěná, nakrájené o síle cca 2 cm
Na omáčku
rajče 250 g
zralá, nejlépe na větviččce, lze nahradit 400g nakládanými, loupanými
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
extra panenský
špetka
oregáno sušené, lze nahradit majoránkou
bazalka 6 ks
velké
sůl
pepř

Postup

1

Připravte si omáčku. Pokud máte čerstvá rajčata, nahrubo je pokrájejte. Dejte je na pánev spolu s česnekem a oregánem nebo majoránkou a ochuťte solí a pepřem. Pomalu vařte asi deset minut; jednou či dvakrát zamíchejte.

2

Sejměte z ohně, přidejte bazalkové lístky a promíchejte.

3

Rozpalte pánev s těžkým dnem. Obě strany steaku potřete olivovým olejem, osolte a opepřete. Položte maso na střed pánve a zmírněte plamen na střední.

4

Opékejte tři minuty po každé straně – tak získáte skvělý krvavý steak. Středně propečený bude za celkem sedm až osm minut a propečený asi za osm až deset minut.

5

Položte steaky na ohřáté talíře a nechte je tak pět minut stát.

6

Potom maso rozkrojte napůl a podávejte spolu s vypečenou šťávou a lahodnou italskou omáčkou.

Související články

Komentáře

03.09.2007 17:55
Recept se nachází v č.11/05, str.29
04.03.2007 21:25
Je to moc dobré! Nicméně jsem při druhém pokusu česnek nejprve osmahl do žluta v olivovém oleji a teprve poté přidal ostatní ingredience. Na závěr jsem v omáčce nechal prohřát několik zelených oliv. Mňam:-)
20.05.2006 11:42
Moc dobry jidlo.... :-) mnam.. Zvlaste ta omacka tomu dodala pravou chut... :-)

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč