0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kořeněná vepřová pečínka na medu

Kořeněná vepřová pečínka na medu

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1743 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 83 g
Tuky 118 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Marinované maso má intenzivní chuť a už při pečení nádherně voní. Budou se vám sbíhat sliny!

Suroviny

Na maso
olivový olej 100 ml
med 3 PL
tekutý
3 kg
vepřová pečínka vykostěná
kmín 1 PL
mletý
šalvěj 1 PL
sušená
bylinková sůl 1 PL
lze nahradit lžičkou soli se sušenými bylinkami nebo grilovacím kořením
Na omáčku
máslo 25 g
mouka pšeničná hladká 1 PL
víno bílé 300 ml
suché
vývar zeleninový 600 ml
sůl
pepř
1.  Prošlehejte olivový olej a med a marinádou důkladně potřete maso. Na talíři ho pak obalte v kmínu, šalvěji a bylinkové soli. Nechte několik hodin uležet, nejlépe přes noc.

2.  Troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Do pekáče položte mřížku, na ni dejte maso a pečte padesát minut. Pak snižte teplotu o 20 stupňů a pečte ještě asi hodinu a deset minut, aby bylo vepřové propečené. Vyjměte z pekáče, zakryjte alobalem a nechte na prkénku dvacet minut odpočívat.

3.  Dokončete omáčku: v pánvi rozehřejte máslo, zaprašte ho moukou, promíchejte a postupně přilévejte víno. Po dvou minutách přidejte vývar, dobře promíchejte a nechte omáčku asi čtvrt hodiny vařit, aby zhoustla a asi třetina se odpařila.

4.  Přilijte všechnu šťávu z masa, promíchejte, případně dochuťte a podávejte k vepřovému, nejlépe zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit