Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2542 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 152 g
Tuky 143 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

■ Podávejte se zeleným salátem ■ Můžete využít vařené brambory, které zbyly od včerejška ■ Je dobrá i studená, třeba jako rychlý oběd do práce

Suroviny

brambory 700 g
na kolečka, předsmažená
vejce 8 ks
lehce prošlehaná
rajčata 4 ks
na plátky
mozzarella 150 g
na kousky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

1V kastrolu nebo ve velké silnostěnné pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej a vsypte do ní kolečka brambor tak, aby byla stejnoměrně rozložená. Do vajec vidličkou zašlehejte sůl a pepř podle chuti, přelijte jimi brambory (vejce se po nich líp rozprostřou, když pánví trochu zatřesete) a zhruba pět minut je smažte. Pak zmírněte plamen a nechte omeletu patnáct až dvacet minut propékat; jen hlídejte, jestli se spodek nesmaží příliš rychle.

2Mezitím v troubě rozehřejte gril. Na chvilku pod něj vložte nádobu s omeletou – jen aby se zpevnil povrch. Potom pánev vyjměte, poklaďte omeletu kousky sýra a plátky rajčat, vraťte pod gril a tři až pět minut zapékejte, až rajčata změknou a sýr se roztaví. Podávejte nakrájené na řezy.

Tip Apetitu
Stačí jen krátce dopéci nebo dosmažit: předsmažená bramborová kolečka Farm Frites, 450 g cca 43 Kč, prodává třeba Julius Meinl.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

A kde je ta TORTILLA? (Podle mně Tortilla = placka kukuřičná či pšeničná). Recept připomíná francouzské brambory vylepšené sýrem a rajčaty.

Anonym

Pravá španělská tortilla vypadá tak jako na obrázku, tlustá placka z bramborových plátků:-)

Anonym

Máte pravdu, ale jen poloviční. Tortilla je jednak jak Vy správně říkáte pšeničná placka mexického původu. Rovněž existuje ale tortilla španělská, což je přesně to, o čem recept pojednává. Podle Španělů je to vlastně jakákoliv placka s vajíček (naše omeleta), která se přísadami liší podle kraje a recepty se dědí po generace.

Anonym

Pravdu má samozřejmě pan Tomáš který jak vidím je v oboru zběhlý. Jinak jídlo to není špatné ale jedl jsem už o hodně lepší.

Anonym

Momentalne som v Spanielsku, v Asturias, a oblubene jedlo, ktore sa tu pripravuje je Tortilla- zaklad tvori zmes zemiakov a vajec, priprava na panvici...

Anonym

V Madridu při přijetí u starosty byla podávána španělská tortilla studená nakrájená na kousky jako jednohubky a s červeným vínem to bylo moc dobré.

Anonym

Nevíte,kde se dají sehnat ta bramborová kolecka nebo cím se to dá nahradit?

Anonym

Ahojky, nahradila jsem je normálníma bramborama, uvařenýma na loupačku do poloměkka, nakrajený na kolečka a bylo to vynikající!

Anonym

Recept se nachází v č.4/05, str.13

Anonym

přidat domácího špeku opečeného na pánvičce

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit