Čokoládová bábovička

Čokoládová bábovička
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová bábovička

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4 bábovičky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3065 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 273 g
Tuky 178 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečená italská specialita je hotová opravdu v cuku letu. Jako vtipný obal můžete použít třeba plechovou formičku na pracny nebo košíčky; vyložte ji větším čtvercem fólie na potraviny. Až lahodná hmota ztuhne, přečnívající fólii jenom efektně svažte, případně přidejte další čtverec, kterým obalíte ještě i formičku.

Suroviny

kakao holandského typu 80 g
ne slazené kakaové nápoje v granulích
moučkový cukr 150 g
vejce 2 ks
máslo 100 g
rozpuštené
sušenky 200 g
např. světlá esíčka, nalámaná na drobné kousky
mandle plátky 50 g
nasekané

Kakao, cukr, vejce a máslo spolu utřete v misce. Do směsi pak opatrně vmíchejte kousky sušenek a mandlí.

Hmotu natlačte do báboviček vystlaných fólií na potraviny a dejte vychladit. Zabalte včetně formičky – a vznikne dvojdárek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit