Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky

Jarní zeleninová polévka se sýrovými nočky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 (24)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2778 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 264 g
Tuky 107 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po zahuštěných zimních polévkách nastal čas na osvěžující, lehké vývary s hromadou jarní zeleniny. Jaké druhy zvolíte, záleží na vás, mějte jen na paměti, že k uvaření stačí pár minut.

Suroviny

máslo 50 g
olivový olej 2 PL
mrkev 4 ks
na nudličky
zelenina 700 g
petržel, celer, kedlubna, ředkvička, jarní cibulka, póre, hrášek, květák - nadrobno
libeček 1
vývar kuřecí 2 l
lze nahradit vodou
sůl
pepř
muškátový oříšek
lze vynechat
petrželka
najemno
Na nočky
vejce 2 ks
sůl
eidam 50 g
nastrouhaný, lze nahradit goudou
mouka pšeničná hrubá 100 g
muškátový květ
pažitka 1 ČL
naselaná najemno
1. V hrnci rozehřejte máslo i olej a osmahněte na něm zeleninu (květák rozeberte na růžičky). Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření i libeček a přiveďte k varu. Krátce povařte; stačí tři minuty. Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na sýrové nočky.

2. Vykrajujte nočky lžičkou přímo do zeleninového vývaru
a vařte ještě tři minuty. Pak vypněte oheň a podle potřeby polévku dosolte a dochuťte. Podávejte posypané petrželkou.

Komentáře

Anonym

Tato polévka je výborná,chtunla všem, nočky jsou vynikající.Doporučuji.

Anonym

Nočky byly kapku mdlé, i když jsem je dělala z čedaru. Příště asi víc okořením..

Anonym

nočky skvělé, díky !! Dělám i obyčejné bez sýra a koření, vhodné do výraznějších masových polévek.

Anonym

Polévka je opravdu velmi dobrá a navíc je hotová za chviličku ;) nočky jsou taky dobroučké...

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...
Jak využít v plantainy v kuchyni?
  • Tipy a triky

Jak využít v plantainy v kuchyni?

Narazili jste v obchodě na sytě zelené banány, které vypadaly, že je sklidili o měsíc dřív, než měli? Možná to byly právě banány plantain. Tento druh banánů bývá zařazován spíše mezi zeleninu než ovoce. Pojďme se podívat, do jakých pokrmů...
Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?
  • Lidé a jídlo

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?

Jídlo je životní nutností, bez něj bychom zemřeli. Mnozí z nás ale jídlo neberou jako něco, co nás drží při životě, ale jako rozkoš a požitek. A od takového způsobu vnímání jídla zbývá už jen krůček k tomu, abychom si na něm...

Obchod Apetit