Těstoviny se špenátem a ricottou

Těstoviny se špenátem a ricottou

3.6 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2324 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 201 g
Tuky 113 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za 20 minut na stole!

Suroviny

špagety 500 g
nejlépe celozrnné
olivový olej 4 PL
extra panenský
česnek 3 stroužky
na plátky
špenát 400 g
mražený nebo lístky
rozinky 30 g
spařené
citronová štáva
piniové oříšky 50 g
opražené nebo loupané nakrájené opražené mandle
ricotta 130 g
nebo žervé
sůl
pepř
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte; trochu vody, v níž se vařily, si ponechte.

2. Větší část oleje rozehřejte v hluboké pánvi nebo širším kastrolu a dozlatova osmažte plátky česneku. Vsypte rozinky a všechen špenát (bude se ho zdát hodně, ale zavadne a objem se značně zmenší), osolte a opepřete a za občasného promíchání vařte dvě minuty.

3. Pánev se špenátem stáhněte z ohně, zastříkněte citronovou šťávou, přidejte zbylý olej a pinie nebo mandle. Promíchejte se špagetami; pokud je směs příliš suchá, zvláčněte ji trochou vody z těstovin. Krémový sýr rozdělte vidličkou na menší kousky a vmíchejte do těstovin.

Odlehčete to
Vynechte ricottu a ve chvíli, kdy budete smažit česnek, přidejte 250 g třešňových rajčátek. Podávejte s trochou strouhaného parmazánu.

Kouzelná přísada
Piniové oříšky, přesněji semínka, dodají jídlu tu správnou středomořskou chuť. K dostání jsou třeba v Tescu, 50 g za zhruba 30 Kč.

Komentáře

Anonym

dělala jsem s mandlemi (ani by se snad nemusely pražit, vyjde to nastejno) a bylo to fakt výborné! zajímavá kombinace chutí!

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit