0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Langoše
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 225
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1956 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 343 g
Tuky 17 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typickou dobrotu od stánků s občerstvením si hravě vyrobíte doma. Langoše skvěle chutnají naslano i netradičně nasladko.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
droždí 30 g
mléko 300 ml
sůl špetka
cukr 1 kostka
olej
na smažení
Na dochucení
kečup
eidam
strouhaný
česnek
utřený
švestková povidla

Postup

1

Spojte lžíci mouky, kostku cukru, droždí a 100 ml mléka. Dejte vzejít kvásek. Děti můžete pověřit jeho pozorováním – jakmile hlídka nahlásí, že se dělají velké bubliny, můžete pokračovat.

2

K vzešlému kvásku přidejte zbylé mléko i mouku, osolte a vypracujte hladké těsto. Hotovo máte ve chvíli, kdy při hnětení vznikají bubliny a těsto se odlepuje od vařečky. Pak ho už jenom poprašte moukou a dejte mu přibližně půlhodinku na vykynutí.

3

Za asistence dětí tvarujte z těsta malé bochánky a nechte je čtvrt hodiny vykynout na pomoučeném vále.

4

Potom je vytahujte tak, aby vznikly placky, a ty vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte po obou stranách.

5

Hotové langoše ochuťte tak, jak máte rádi – česnekem, kečupem, sýrem anebo třeba povidly.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Anonym

Tak to vyzkouším,už teď se mi zbýhají sliny:-)

Anonym

Langoše s přidáním jogurtu, kečupu, jedlé sody kvasnic, oleje a hladké mouky jsou nepřekonatelné.

Anonym

Arleno, upřesni prosím Tě recept, chtěl bych to vyzkoušet. Díky Honza

Anonym

Veľmi by som chcela vediet, ako mi zostanu langoše mäkké ako z obchodu. Mne sa to nedari, po smažení zostanú tvrdé. Dakujem za rady. O potretí cesnakom viem, ale ten ja neznášam.

Anonym

Evo, zkuste jiný recept, tento se mě zdá neúplný. Aby bylo těsto vláčné mělo by tam být trochu oleje a já do těsta nastrouhám i menší syrovou bramboru

Anonym

Já mam z táborové kuchyně osvědčený tip na měkké a vláčné langoše. Ještě teplé je dáváme do hrnce a ten PŘIKLOPÍME poklicí, tím se tam tvoří pára a langoše jsou měkké.

Anonym

moc dekuju za recept zrovna ho delam.tak snad se povede!

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit