Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky

Bleskurychlé těstoviny s masovými knedlíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2409 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 116 g
Tuky 165 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Šikovný způsob, jak dojíst vinnou klobásu. Určitě si to zopakujeme! Místo parmazánu se dá použit i ovčí sýr kaškaval.

Suroviny

těstoviny 200 g
krátké, penne
klobása 250 g
kvalitní, grilovací,300 g vinné, i opečené
olivový olej 2 PL
špenát 250 g
čerstvý
piniové oříšky 3 PL
opražené
parmazán 50 g
strouhaný
sůl
pepř
1.  Těstoviny dejte vařit podle návodu, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá osm minut). Zatím zbavte klobásky střívek a z náplně vytvarujte dvanáct kuliček. Vinnou klobásu nakrájejte na čtyřcentimetrové kousky.

2.  Ve vyšším kastrolu zahřejte olej, přidejte masové kuličky a na středním plameni smažte ze všech stran – asi pět minut, syrovou vinnou klobásu o něco déle. Vložte špenát a krátce opečte, dvě až tři minuty, jenom co lístky zavadnou. Lehce osolte a důkladně opepřete, pak vsypte opražená piniová jadérka.

3.  Scezené těstoviny vyklopte do kastrolu, přidejte polovinu sýra a pořádně protřepejte. Rozdělte do misek, podávejte se zbylým parmazánem.

‚Zaostřete‘ 
Klobásové kuličky budou výraznější, když směs prohnětete s trochou drcených sušených chilli papriček.

Kouzelná přísada:
Vyzkoušejte norimberské bratwursty, 500 g za 105 Kč, dostanete v Makru. 

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit